amy van de langen zwemt in een swimm

Swimm,
for a healthy life!

Vraag een adviesgesprek aan

Bezoek ons op de beurs!

Swimm: zwemmen op ieder NIVEAU

Gezond leven en Fit ouder worden!

De meeste mensen willen allemaal hetzelfde, namelijk op een gezonde manier, je lekker fit voelen. In onze maatschappij is stress tegenwoordig al algemeen geaccepteerd. En het aantal burn outs op de werkvloer neemt alleen maar toe!  Juist daarom is het zo belangrijk om iedere dag lekker te bewegen, dit werkt ontspannend en zorgt er voor dat het lichaam een betere conditie krijgt waardoor iemand zich fitter gaat voelen doordat de conditie verbeterd en het lichaam sterker word. En hoe gaan we dan bewegen? We kennen allemaal een loopband, de roeitrainer of een hometrainer. Die toestellen bestaan al decennia lang en worden door veel mensen als saaie fitness toestellen ervaren.

In water stappen is een beleving! Het prikkelt al je zintuigen en nodigt uit om lekker te bewegen en de watertemperatuur kun je zelf instellen. Verder heeft water nog een paar andere voordelen: Door het natuurlijk drijfvermogen van ons lichaam, heeft bewegen in water veel minder impact op onze spieren. Het lichaam word immers een beetje gedragen door het water. Juist daarom is zwemmen of op een andere manier bewegen in water zo ontspannend.

Na 15 / 30 minuten trainen voelt u zich weer helemaal als herboren. Trainen in water is leuk, water is beleving!  Ik zou zeggen; kom het zelf maar eens proberen!

Mark Smits,    Oprichter en ontwikkelaar Swimm

 

Bekijk video impressie

Waarom een Swimm?

cardio training.

Zwemmen is, net als bijvoorbeeld hardlopen en fietsen, een cardiosport. Dat betekent dat je er vooral je conditie mee traint. Wanneer je regelmatig zwemt, zul je al snel merken dat je het steeds langer volhoudt – en daar hoef je niet eens intensief voor te trainen. Je longinhoud wordt groter, zodat je minder snel buiten adem raakt. Ook gaat de gezondheid van je hart en bloedvaten erop vooruit.
Kortom, ben je het zat om van iedere trap buiten adem te raken en wil je op een ontspannen manier meer conditie kweken? Dan is het een ideale optie om een paar keer per week een kwartiertje of een half uurtje te zwemmen in een tegenstroom. Met een Swimm word dit mogelijk in uw eigen huis.
Lees meer »


Een Swimm voor iedereen

de kracht van water.

Water is de basis van het leven. En ook bewegen in water is gewoon fijn. Het water werkt ontspannend  op lichaam en geest. Verder kan water ook een enorme kracht uitoefenen het het lichaam waardoor er hard in gewerkt moet worden om een training te doen. Als er veel water tegelijk komt zonder dat het turbulent is of vol met luchtbellen zit, voelt het als een brede stromende rivier. Afhankelijk van de sporter kan iedereen kiezen voor een kabbelend beekje of de snelstromende rivier. Dat is de kracht van water!
Lees meer »

Zwemmen is Gezond!

Zwemmen is gezond!

Zwemmen word al bij veel kinderen aangeleerd omdat ze dan veilig zijn in het water. Maar er zijn tal van andere redenen te bedenken waarom je nog meer in het water zou springen. Zwemmen is gezond! Vaak zie je dat kinderen na het A en B diploma stoppen met zwemmen. En dan later, wanneer iemand weer 25 jaar en ouder is komt het zwemmen weer om de hoek kijken. Zwemmen is gewoon niet een hele stoere sport. Jammer, want als je bijvoorbeeld kijkt naar wat het met je lichaamsbouw doet, (een slank, gespierd lichaam) zou het perfect in de maatschappij aansluiten. En, niet te vergeten is zwemmen gezond voor lichaam en geest.
Lees meer »

Performance

Betere conditie

Een goede conditie staat vaak gelijk aan een goede gezondheid. Wanneer iemand zit fit voelt, word het leven ook een stuk leuker omdat alles veel minder inspanning kost. In de Swimm kunnen we heerlijk aan de conditie werken in warm water. Niks is zo lekker als trainen in een klein zwembad met een constante stroom water die instel baar is op ieder niveau. Zo kunnen we werken aan een betere conditie.

Meer informatie
Health

Goed voor de gezondheid

Doordat het lichaam drijfvermogen heeft wordt de spierspanning minder naarmate het lichaam dieper in het water ligt. Hierdoor worden oefeningen veel eenvoudiger omdat het lichaam in het water minder last heeft van de zwaartekracht. Zo kunnen mensen met o.a. rugklachten goed geholpen worden. Met een Swimm kan er op een kleine oppervlakte perfect gewerkt worden aan een fitter lijf.

Meer informatie

Meer over:
Fysiotherapie | Gehandicapten | Revalidatie | Gezond ouder worden | Overgewicht

Thuis

Ontspanning

Voor veel mensen is het lastig om tijd te vinden om eens lekker te ontspannen. Het drukke leven gaat altijd maar door. Met de Swimm kun u thuis oefeningen doen waardoor u achteraf lekker voldaan kunt gaan zitten. Bij het zwemmen komt er een hormoon vrij dat een ontspannen gevoel geeft. Met 15 minuten per dag kunt u al een perfecte work-out doen. Dit kan vaak nog voordat u aan het werk begint of nog even op de avond. Al snel zal u zien dat de training resultaat geeft.

Verder is het natuurlijk ook voor kinderen een fun-factor nummer 1. Er wordt een brede stroming in het zwembad gemaakt waar kinderen zich kunnen laten meevoeren in de stroming of spelen met opblaasattributen.

Meer informatie
Hotelbranche

Weinig kans op blessures

Niemand zit op blessures te wachten in de sport. Toch is het risico altijd aanwezig dat er ergens iets mis gaat. Zwemmen, of gewoon lekker bewegen in water, is een van de sporten waarbij eigenlijk heel weinig mis gaat. Doordat het water weerstand en drijfvermogen aan het lichaam geeft gaat het eigenlijk nooit mis. En zelfs revalideren gaat in water veel gemakkelijker. Zo worden er vaak blessures behandeld in een Swimm. Het kleine zwembad is ideaal om trainingen in te doen.

Meer informatie
Fitnessclubs

Ambitieus

Het is mooi om ambitie te hebben beter in iets te worden. Dat kan zijn sneller zwemmen of een betere slag techniek, maar er kan ook gewerkt worden aan de gezondheid of de conditie. Overal heb je de ambitie voor nodig om iets aan te pakken en te verbeteren. De Swimm is een prachtig trainingstoestel in de vorm van een klein zwembad met een brede instelbare stroming.

Meer informatie
Bedrijven

Afvallen

Afvallen is voor veel mensen een groot probleem. De discipline om ieder dag op het eten te letten is vaak al moeilijk genoeg, laat staan dat je er ook nog bij moet gaan bewegen. Daarom doen we dat laatste het liefst wel op een prettige manier. Zwemmen is ontspannend voor de geest, maar inspannend voor de spieren. Met zwemmen ken je flink calorieën verbranden op een prettige manier. De Swimm heeft mogelijkheden voor iedereen dankzij de regelbare stroming in het zwembad. Gecombineerd met de zwemcomputer is het een ideaal trainingstoestel in water.

Meer informatie
Brochure

Laat je inspireren.
Download onze gratis brochure!

Download onze brochure
  • Jouw zwembad geheel op maat
  • Persoonlijk advies
  • Uitstekende kwaliteit door puur vakmanschap
  • Snelle doorlooptijden