Wereldrecord in Swimm

Maarten van der Weijden en wereldrecords, een gouden combinatie! Hij zwom non-stop tegen de stroom van de Intelligent Pool van Swimm in

Nieuws

Maarten van der Weijden en wereldrecords, een gouden combinatie!

We kennen Maarten als een extremist. Iemand die altijd alles op alles zet om zich in te zetten voor zijn Maarten van der Weijden Foundation. Voortdurend verzint hij sportieve uitdagingen voor zichzelf. Dit soort uitdagingen passen natuurlijk perfect bij het sportieve Swimm.

32 uur en 7 minuten achtereenvolgend zwemmen

In het weekend van 20 en 21 november 2021 was het dan zo ver. Opnieuw een wereldrecord op naam van Maarten. Hij zwom 32 uur en 7 minuten non-stop tegen de stroom van de Intelligent Pool van Swimm in.

Hiervoor stond het record op naam van de Braziliaanse Mayra Santos. Zij zwom in 2020 ruim 31 uur achter elkaar in een Endless Pool. De tijd van de Braziliaanse evenaarde Maarten om 16.05 uur. Daarna zwom hij ‘rustig’ nog een uurtje door om het record wat scherper te stellen.

Gelukkig hoef je Maarten en Mayra niet te evenaren. Je mag natuurlijk geheel zelf bepalen hoe lang je gebruik maakt van het zwembad!


De Maarten van der Weijden Foundation

Hij heeft dit record verbroken om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ditmaal zal het geld worden gebruikt om een onderzoek uit te voeren naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking.

Zoals je misschien wel weet, heeft hij vanuit zijn eigen stichting de ‘Maarten van der Weijden Foundation’ al veel geld opgehaald voor verschillende onderzoeken naar kanker.

Wij zijn als Swimm enorm trots op het feit dat wij Maarten van der Weijden hebben kunnen helpen bij het verbeteren van het wereldrecord tegenstroomzwemmen.

Maarten van der Weijden tijdens zijn wereldrecordpoging in de Intelligent Pool van SWIMM.

Meer blogs van Swimm

Toon alles

Blijf op de hoogte van Swimm Meld je aan voor de nieuwsbrief!