Een Swimm voor iedereen

de kracht van water

Water is de basis van het leven. En ook bewegen in water is gewoon fijn. Het water werkt ontspannend  op lichaam en geest. Verder kan water ook een enorme kracht uitoefenen het het lichaam waardoor er hard in gewerkt moet worden om een training te doen. Als er veel water tegelijk komt zonder dat het turbulent is of vol met luchtbellen zit, voelt het als een brede stromende rivier. Afhankelijk van de sporter kan iedereen kiezen voor een kabbelend beekje of de snelstromende rivier. Dat is de kracht van water!

Weten wat een Swimm zwemmachine kost?

Wilt u ook een zwemmachine ? Laat uw gegevens achter en we maken een offerte voor u!

zwemmen is gezond voor iedereen

We zijn er inmiddels al lang achter dat zwemmen gezond is. Voor iedereen! De leeftijd maakt hierbij niet veel uit. iedereen zwemt op zijn eigen niveau. Doordat de een hard zwemt en de ander wat rustiger zwemt werken we allemaal op onze eigen manier aan het uithoudings vermogen. Door een klein beetje training ga je jezelf al snel fitter voelen. Zo draagt een kwartiertje zwemmen per dag al veel bij tot een veel fitter lijf.

 

als we ouder worden, worden we stijver

Spieren zullen zich aanpassen aan wat een persoon van de spieren vraagt. Dat betekent dat als we heel de dag op een stoel zitten de spieren niets hoeven te doen. Hierdoor worden we stijf en worden simpele dingen zoals iets oprapen of tillen soms al een hele opgaaf. Zeker naarmate we ouder worden zal dit voor veel mensen herkenbaar zijn. Beweging is de oplossing. Dat hoeft helemaal nog niet op een hoog niveau. Gewoon iedere dag alle spieren even loswerken is een zwembad is al genoeg om het hele lijf soepel te houden.

ontspanning na het sporten!

Vaak kost het best wel wat moeite en discipline om te gaan sporten. Maar eigenlijk weten we allemaal ook hoe lekker het voelt als je even jezelf hebt ingespannen. Het is een natuurlijk proces. Je lichaam maakt natuurlijke stoffen aan waardoor het lichaam zich beter voelt. Spieren worden aangespoord om iets te gaan doen, het lichaam pikt dit op met als resultaat een fitter lijf. Het maakt dus niet uit op welk niveau er word gezwommen.

Daarom zeggen wij: Zwemmen; een sport voor iedereen!

 

 

Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan