FAQ

De meest gestelde vragen op een rijtje.

Informatiepakket aanvragen

INTELLIGENT POOL:

De lengte en breedte van een Intelligent Pool zijn altijd hetzelfde. Deze afmetingen zijn specifiek gekozen om de meest optimale zwemstroming mogelijk te creëren.

De binnenmaat (zwemoppervlak) is: 4,00 x 2,25 meter.
De buitenmaat is 5,00 x 2,80 meter.

Download het informatiepakket voor gedetailleerde bouwkundige tekeningen!

De standaard diepte van een Intelligent Pool is 1,25 meter. Het zwembad kan op aanvraag ook 1,35 meter diep gemaakt worden.

Natuurlijk kan dat!

In de Swimm showroom staan drie Intelligent Pools opgebouwd en klaar voor gebruik. Na 5 minuten zwemmen weet je precies welk van de drie modellen het best bij je past. Proefzwemmen kan van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:30.

Maak een afspraak met Luc via luc@swimm.nl. Iedereen gaat met een lach op het gezicht weer naar huis!

Nee hoor. Het voordeel van zo'n compact zwembad, is dat je er bijna geen omkijken naar hebt! Ideaal.

De volgende werkzaamheden verricht Swimm niet en moeten met een derde partij afgestemd worden:

  1. Het graven en dichten van het gat.
  2. Het funderen van de ondergrond indien dat nodig is.
  3. Het afwerken van het zwembad met randtegels.
  4. Het leggen van voedingen ten behoeve van elektra, internet of riolering.

Ja, zeker!

Dankzij het compacte formaat van een Intelligent Pool is het water goedkoop en milieuvriendelijk warm te houden, zélfs als het sneeuwt! Dit betekent dat je ALTIJD kan zwemmen. Niks staat jou dus meer in de weg om je doelen te behalen 😉

Ontdek bijvoorbeeld hier het verhaal van Henriette, die haar Swimm midden in de winter kreeg en er iedere dag van geniet!

Nee hoor!

De Intelligent Pool verleent zich perfect om in de behoeften van de recreatieve gezondheidszwemmer te voorzien. De stroming is namelijk volledig regelbaar, waardoor je ten alle tijden slechts een paar klikken van jouw ideale zwemsnelheid verwijderd bent. Veel van onze gebruikers streven simpelweg naar een fitter en gezonder leven, maar hebben niet de ambitie om de top te halen.

Ook al schamen we ons er natuurlijk niet voor dat onder anderen olympisch kampioenen Maarten van der Weijden, Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman een Intelligent Pool in hun achtertuin hebben staan 😉

De Swimm is een propeller aangedreven systeem. Daarmee behoort een Swimm automatisch tot de meest geavanceerde zwemmachine’s. Een propeller systeem produceert de meest gladde stroming die er bestaat doordat er in een laag toerental veel water word verplaatst. De stroming die hiermee wordt geproduceerd komt zo kort bij zwemmen in open water, dat je het verschil eigenlijk niet merkt.

Een jetstream bestaat al vele jaren. Het water wordt door een pomp verplaatst en onder vrij hoge druk in het water gespoten. Het spuitgat is vaak niet meer dan 5 cm doorsnede, omdat er anders geen druk opgebouwd kan worden. De zwemmer moet daardoor precies voor de stroom gaan liggen en dan kan er gezwommen worden. Het nadeel is dat het water er wild en turbulent uit komt. Als je dan niet precies voor de stroming ligt, wordt je zo aan de kant geduwd. Jet streams zijn eigenlijk leuk speelgoed voor kinderen, maar de techniek heeft de jet stream al lang ingehaald.

EEN ANDERE VRAAG?


LAAT HET ONS WETEN


Andere vraag? Informatiepakket downloaden