FAQ

De meest gestelde vragen op een rijtje.

Informatiepakket aanvragen

INTELLIGENT POOL:

Hiervoor hebben we een interactieve rekenmachine gemaakt, die een schatting geeft van de jaarlijkse verwarmingskosten.

Via deze link kan je de interactieve rekenmachine gebruiken en berekenen wat jouw droomzwembad ongeveer gaat verbruiken per jaar.

De drie Series hebben elk een andere maat. Deze afmetingen zijn specifiek gekozen om de meest optimale zwemstroming mogelijk te creëren.

Health Series
De binnenmaat (zwemoppervlak) is: 4,00 x 2,23 meter.
De buitenmaat is 4,87 x 2,45 meter.

Advanced Series
De binnenmaat (zwemoppervlak) is: 4,00 x 2,25 meter.
De buitenmaat is 5,13 x 2,78 meter.

XL Series
De binnenmaat (zwemoppervlak) is: 6,00 x 3,00 meter.
De buitenmaat is 7,35 x 3,22 meter.

Download het informatiepakket voor gedetailleerde bouwkundige tekeningen!

Health Series
Altijd 1,50 meter diep.

Advanced Series
Standaard 1,25 meter diep.
Kan optioneel 1,35 meter diep gemaakt worden.

XL Series
Altijd 1,50 meter diep.

Download het informatiepakket voor gedetailleerde bouwkundige tekeningen!

Natuurlijk kan dat!

In de Swimm showroom staan drie Intelligent Pools opgebouwd en klaar voor gebruik. Proefzwemmen kan van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:30.

Maak een afspraak via info@swimm.nl. Iedereen gaat met een lach op het gezicht weer naar huis!

Liever de Swimm testen bij jou om de hoek? Dat kan ook! Veel van onze enthousiaste klanten stellen hun zwembad beschikbaar als proefzwemlocatie. Een afspraak maken kan ook via info@swimm.nl.

Nee hoor. Het voordeel van zo'n compact zwembad, is dat je er bijna geen omkijken naar hebt! Ideaal.

De volgende werkzaamheden verricht Swimm niet en moeten met een derde partij afgestemd worden:

  1. Het graven en dichten van het gat (dit kan ook door Swimm uitgevoerd worden).
  2. Het funderen van de ondergrond indien dat nodig is.
  3. Het afwerken van het zwembad met randtegels.
  4. Het leggen van voedingen ten behoeve van elektra, internet of riolering.

Ja, zeker!

Dankzij het compacte formaat van een Intelligent Pool is het water goedkoop en milieuvriendelijk warm te houden, zélfs als het sneeuwt! Dit betekent dat je ALTIJD kan zwemmen. Niks staat jou dus meer in de weg om je doelen te behalen 😉

Ontdek bijvoorbeeld hier het verhaal van Henriette, die haar Swimm midden in de winter kreeg en er iedere dag van geniet!

Nee hoor!

De Intelligent Pool verleent zich perfect om in de behoeften van de recreatieve gezondheidszwemmer te voorzien. De stroming is namelijk volledig regelbaar, waardoor je ten alle tijden slechts een paar klikken van jouw ideale zwemsnelheid verwijderd bent. Veel van onze gebruikers streven simpelweg naar een fitter en gezonder leven, maar hebben niet de ambitie om de top te halen.

Ook al schamen we ons er natuurlijk niet voor dat onder anderen olympisch kampioenen Maarten van der Weijden, Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman een Intelligent Pool in hun achtertuin hebben staan 😉

De Swimm is een propeller aangedreven systeem. Daarmee behoort een Swimm automatisch tot de meest geavanceerde zwemmachine’s. Een propeller systeem produceert de meest gladde stroming die er bestaat doordat er in een laag toerental veel water word verplaatst. De stroming die hiermee wordt geproduceerd komt zo kort bij zwemmen in open water, dat je het verschil eigenlijk niet merkt.

Een jetstream bestaat al vele jaren. Het water wordt door een pomp verplaatst en onder vrij hoge druk in het water gespoten. Het spuitgat is vaak niet meer dan 5 cm doorsnede, omdat er anders geen druk opgebouwd kan worden. De zwemmer moet daardoor precies voor de stroom gaan liggen en dan kan er gezwommen worden. Het nadeel is dat het water er wild en turbulent uit komt. Als je dan niet precies voor de stroming ligt, wordt je zo aan de kant geduwd. Jet streams zijn eigenlijk leuk speelgoed voor kinderen, maar de techniek heeft de jet stream al lang ingehaald.

Het antwoord is ja. Afhankelijk van de waterkwaliteit of van invloeden van buitenaf kan het RVS roesten. Meestal beperkt zich dat tot een roestpuntje (dat proces heet “pitting”) of een oppervlakkige waas van roest.

Door er met een doekje overheen te poetsen (met eventueel een licht schuurmiddel erop) verdwijnt de roestvorming. Let op: Doet men dat niet, zal het RVS langzaam steeds meer worden aangetast en is de roest onuitwisbaar.

Ja, vooral het RVS dat men ziet en dus blinkend schoon moet blijven, heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Het is belangrijk om het schoon te houden. Door externe invloeden kan roestvorming ontstaan.

Vergelijk het maar met een RVS keukenblad. Dat houdt men ook schoon. Het is ondenkbaar dat RVS geheel zonder onderhoud 20 jaar in de buitenlucht kan staan zonder enige vorm van aantasting.

Neem dit in acht bij het onderhoud van het zwembad.

Deze vraag werd al verscheidene keren gesteld. Externe invloeden zijn hiervan de oorzaak. In alle gevallen was er met een slijptol gewerkt in de buurt van het zwembad. Het slijpsel valt dan in het zwembad en dat gaat na een week roesten.

Als u dat meteen verwijdert, kunt u dat gewoon wegpoetsen. Let dus goed op: Nooit met een slijptol werken in de buurt van uw zwembad!

EEN ANDERE VRAAG?


LAAT HET ONS WETEN


Andere vraag? Informatiepakket downloaden