HET VERHAAL VAN

MAARTEN VAN DER WEIJDEN

Informatiepakket aanvragen

Hoe de pad van Maarten en Swimm met elkaar kruiste 

Wist je dat het bad dat nu bij Maarten in de tuin staat, eigenlijk bedoeld was om een triatlon beurs mee te bezoeken? Het bad zou ingezet worden om de bezoekers van deze beurs te kunnen laten zwemmen, om ze zo enthousiast te maken voor het zwembad! Het Corona virus gooide echter roet in het eten… Alle beurzen werden afgelast en het bad had een andere bestemming nodig.

In diezelfde periode was het aanbod van zwemwater in Nederland enorm schaars, zelfs voor topatleten. En Maarten zou Maarten niet zijn als hij niet minimaal een uur per dag in het water ligt. Daarom moest ook hij op zoek naar een alternatief.

Vanuit die gedachtegang zijn onze paden gekruist. De behoefte van Maarten paste perfect bij het aanbod van Swimm, waardoor de samenwerking al snel een feit werd.

Zo hebben we toch iets heel positiefs weten te halen uit een hele vervelende situatie! De relatie tussen Maarten en Swimm is er eentje waar we heel trots op zijn en nog jaren van gaan genieten.

Records verbreken in een Swimm 

“Ik kan eigenlijk nooit zómaar iets doen” zegt Maarten als hij enthousiast verteld over zijn behaalde prestaties en toekomstige doelen. Al vanaf jonge leeftijd beschikt Maarten over een echte winnaarsmentaliteit. “Toen ik voor het eerst in de Swimm gezwommen had, ging ik meteen op het internet zoeken naar records om te verbreken”. Het zwembad brengt het ingewortelde competitie gevoel in hem naar boven.

Het eerste grote project waarvoor Maarten de Swimm ingezet heeft, was de thuis triatlon op 9 januari 2021. Op deze dag startte hij zijn eerste volledige triatlon. 3.8km zwemmen, 180km fietsen en 42.2km hardlopen… aan één stuk door! Velen keken raar op toen hij het evenement aankondigde. Dat je in je thuissituatie deze afstanden kan fietsen en hardlopen is algemeen bekend. Maar 3.8km zwemmen in je eigen achtertuin? Dat was voor veel mensen nieuw.

Uiteraard voltooide Maarten de volledige triatlon, waarmee hij meer dan €100.000,- ophaalde voor zijn foundation. Een enorm bedrag wat ingezet gaat worden tegen het bestrijden van de ziekte waar Maarten zelf op zijn 19e mee geconfronteerd werd.

Sporten voor een vitalere maatschappij

“Sport is een heel belangrijk onderdeel van mijn leven. Het is iets waar ik altijd wel mee bezig ben”. Maarten erkent dat hij een extreem geval is, maar is er ook van overtuigd dat heel veel mensen door de drukke levens van tegenwoordig moeite hebben om hun sportieve doelen te behalen. “Veel mensen gaan in de beperkte tijd die ze al hebben, ook nog eens met tegenzin naar de sportschool en matten zich af op een loopband of roeitrainer”. In de ogen van Maarten enigszins ‘saaie’ apparaten waar je al snel op uitgekeken bent. “Dat is zonde, omdat sporten juist zo onwijs leuk kan zijn, zeker in water”.

Zelf zwemt Maarten voornamelijk langere afstanden en is hij per training al gauw minimaal een uur bezig. Maar met de Swimm kan je met 15 minuten zwemmen per dag kan je al een perfecte work-out doen. “De Swimm haalt een drempel weg om daadwerkelijk meerdere keren per week te gaan sporten”. Zo wordt het voor zoveel meer mensen mogelijk om, naast het drukke leven, toch een gezonde en sportieve levensstijl na te streven.