HET VERHAAL VAN

PATTY UIT SCHIJNDEL

Informatiepakket aanvragen

De droom van een eigen zwembad in de tuin

‘’Als ik ’s ochtends mijn gordijnen opendoe en naar buiten kijken, dan denk ik WAUW ik heb gewoon een zwembad in mijn tuin.’’ Patty glundert wanneer ze dit zegt. Voor iemand die al heel haar leven zwemt, kun je wel begrijpen dat het hebben van een eigen zwembad een droom is die uitkomt.

Patty is zo’n beetje overal al wel geweest om haar wedstrijden te zwemmen. Ze heeft hulp nodig van haar man Karel om alle landen om te noemen.

Wedstrijdzwemmen is haar passie en daar leeft het hele gezin voor. En niet voor niks, want Patty heeft vrijwel alles gewonnen wat er te winnen valt in haar leeftijdscategorie. Als masterzwemster is ze een gevestigde naam.
Nederlands kampioen & Europees kampioen… Patty is een gevestigde naam in de wereld van het Masterzwemmen.

De voordelen van een eigen bad

Voorheen trainde ze altijd in een 50 meter bad, in Eindhoven. Ze zocht naar een oplossing waarbij ze deze trainingen kon combineren, waardoor ze niet meer iedere dag naar Eindhoven zou hoeven.

Die oplossing heeft ze gevonden in de Swimm. ‘’Ik trek mijn badpak aan, loop naar beneden en spring in het bad. Mijn trainingsprogramma kan ik zelf instellen en dan doet het zwembad wat ik wil.’’

Patty wisselt tegenwoordig haar trainingen in de Swimm en in Eindhoven met elkaar af. Als ze in de Swimm ligt, merkt ze totaal niet dat ze in zo’n ‘klein’ zwembad ligt. Op het begin was het even wennen dat ze geen keerpunten hoefde te maken, maar dat wende gelukkig snel.

Samen genieten van de Swimm

Niet alleen Patty geniet van de Swimm. ‘’Mijn man heeft al meer gezwommen hier in de tuin, dan de afgelopen twee jaar ergens anders.’’ Zegt Patty met een lach.

Eerder in het interview vertelde Karel al met trots over de passie van zijn vrouw: ’’Zwemmen voor Patty betekent heel haar leven.’’ Ze is heel ambitieus, anders had ze ook niet bereikt wat ze bereikt heeft’’.

Het is mooi om te zien hoe zij samen genieten van de Swimm in hun achtertuin. Karel zwemt zelf voornamelijk om lekker fit te blijven. De gouden medailles… die zijn toch echt van Patty.