HET VERHAAL VAN

HENRIËTTE UIT DOETINCHEM

Informatiepakket aanvragen

Het twinkle twinkle gevoel van Henriëtte 

“Als ik zwem heb ik een twinkle twinkle gevoel” vertelt Henriëtte terwijl ze straalt van oor tot oor. “Dat gevoel ontstaat als je onder water bent en je hand omhoog doet, zodat het wateroppervlak breekt wanneer de zon erop schijnt. Dat is voor mij zwemmen. Dat is voor mij het twinkle twinkle gevoel”.

Ze omschrijft het als een beleving van even helemaal los zijn van alles. Vrij, alleen en gewoon water. Gewichtloos zijn. Henriëtte en haar echtgenoot Ton hebben sinds januari, in de winter, een Swimm in de tuin, waarvan ze iedere dag genieten. En ze zijn van plan om dat ook nog jaren te gaan doen. “In het midden van de winter buiten zwemmen in de sneeuw is een hele rare gewaarwording, maar het geeft mij een heel blij gevoel”.

Een waterrat van hier tot ginder 

Henriëtte heeft waterpolo gespeeld, schoon gesprongen, wedstrijd gezwommen. Kortom, ze is een echte waterrat. Ze werd door haar vader zelfs van de duikplank afgeduwd voordat ze kon zwemmen!

Je kunt dus wel stellen dat het water er bij haar bij de soeplepel mee is ingegoten. Samen met Ton wonen ze op een prachtig plekje in Doetinchem en genieten iedere dag van de rust in hun omgeving. Ze hebben hier hun eigen paradijsje gebouwd dat tot voor kort nog één ding miste: een mogelijkheid tot zwemmen.

 

 

Zwemmen voor de gezondheid 

Ton is geen echte zwemmer. Toch heeft hij zich voorgenomen écht gebruik te gaan maken van de Swimm. Jarenlang heeft hij een stressvolle baan gehad, waardoor hij nu bewust investeert in zijn gezondheid.

Daarnaast maakt het hem heel gelukkig als hij Henriëtte, die het kind in zichzelf nog niet verloren is, blij te maken. Ton heeft aan Henriëtte beloofd om minimaal 3 keer per week te gaan zwemmen. “Maar die drie keer zwemmen… dat moet nog gaan gebeuren, we gaan het beleven” zegt Henriëtte.