Veel gestelde vragen

Hier vind je alle antwoorden op de meest gestelde vragen aan Swimm

Niet gevonden wat je zocht? Stel hier je vraag

Intelligent Pools

Wat is een Intelligent Pool?

Een Intelligent Pool is een compact zwembad met een ingebouwd tegenstroomsysteem. Omdat je tegen een stroming in zwemt, kan je op een vrij klein oppervlak onbeperkt zwemmen, net als in open water. Onze Intelligent Pools passen in (bijna) iedere tuin.

Wat maakt de Intelligent Pool zo uniek?

Bij de Intelligent Pools staat álles in het teken van de perfecte stroming en de ultieme zwemervaring. De stroming in onze zwembaden is volledig regelbaar, breed, krachtig en vrij van turbulentie. Het propeller-aangedreven tegenstroom-systeem van Swimm behoort tot de absolute koplopers op de markt.

Waarom biedt Swimm verschillende Series aan?

Geen twee zwemmers zijn exact hetzelfde, daar houden wij van Swimm rekening mee.
Op zoek naar een ultracompact zwembad met state-of-the-art tegenstroming? Dan moet je bij de Advanced Series zijn.
Dezelfde ultieme zwemervaring en net iets meer ruimte in de tuin? Bij de All-in-One Series zitten de technische onderdelen geïntegreerd in het zwembad.
Wil je écht maatwerk voor je thuis? Da bespreken we graag met jou de opties voor een Swimm op Maat.

Kan ik echt 365 dagen per jaar zwemmen in een Intelligent Pool?

Ja, zeker! Dankzij het compacte formaat van een Intelligent Pool is het water goedkoop en milieuvriendelijk warm te houden, zélfs als het sneeuwt! Dit betekent dat je ALTIJD kan zwemmen. Niks staat jou dus meer in de weg om je doelen te behalen

Vereist een Intelligent Pool veel onderhoud?

Nee hoor. Het voordeel van zo'n compact zwembad, is dat je er bijna geen omkijken naar hebt! Ideaal.

Welke materialen gebruikt Swimm?

We werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en A-merken. Onze zwembaden zijn gemaakt van robuuste en onderhoudsvriendelijke Polypropyleen (PP). Bij de 18 cm dikke isolatie gebruiken we XPS (Extended Polystyreen).

Kan ik een Intelligent Pool uitproberen voordat ik er een koop?

Natuurlijk! Sterker nog, we adviseren iedereen die serieus geïnteresseerd is, om eerst langs te komen. Op ons hoofdkantoor in Boxtel / Noord-Brabant staan de drie Advanced modellen voor je klaar. Maak een afspraak om deze uitgebreid te testen en alle vragen rondom je poolproject in detail te bespreken. De koffie staat voor je klaar!

Tegenstroom

Wat is een tegenstroomzwembad?

In een tegenstroomzwembad zwem je tegen een waterstroming in. Er bestaan verschillende technologieën om deze stroming te creëren. Met een hoogwaardig tegenstroom-systeem kan onbeperkt, ontspannen door blijven zwemmen, zonder te hoeven keren. De vrijheid van zwemmen in open water, maar dan op een compact oppervlak.

Welke tegenstroom-technologieën zijn er op dit moment op de markt?

Het begon in de jaren 70 met de zogenoemde jetstreams. In dit systeem duwt een pomp het water door een vrij kleine opening het zwembad in. De resulterende stroming is vrij smal en turbulent. Als je dan niet precies voor de stroming ligt, word je zo aan de kant geduwd.

Een andere mogelijkheid zijn turbine-aangedreven systemen.  Het water wordt doormiddel van een turbine (soort kleine propeller) verplaatst en stroomt door een rooster het bad in. De stroming is breder maar vaak nog steeds turbulent of niet krachtig genoeg.

De meest geavanceerde tegenstroom-zwembaden gebruiken een propellersysteem.  
Een zwempropeller draait op een lagere toerentaal dan een zwemturbine. De stroming die hiermee wordt geproduceerd komt zo kort bij zwemmen in open water, dat je het verschil eigenlijk niet merkt.

Alle Intelligent Pools werken met een propeller-aangedreven systeem!

Afmetingen

Wat is de lengte en breedte van een Intelligent Pool?

De modellen van de Advanced en de Swimm All-in-One hebben een binnenmaat van
4,00 m x 2,25 m (lxb).

Op zoek naar een andere afmeting? Bij de Swimm op Maat bepaal jij het maat! We denken graag met je mee.

Wat is de diepte van een Intelligent Pool?

De modellen van de Advanced en de Swimm All-in-One zijn 1,25 m diep; tegen meerprijs is 1,35 m mogelijk.

Op zoek naar een andere afmeting? Bij de Swimm op Maat bepaal jij het maat! We denken graag met je mee.

Kosten

Ik wil een Intelligent Pool laten plaatsen. Hoeveel gaat dit kosten?

De totale kosten van je Intelligent Pool zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals voor welk model je kiest, welke extra's je erbij bestelt en hoe je hem wilt installeren (vrijstaand of (gedeeltelijk) ondergronds). Gemiddeld betalen onze klanten zo'n 55.000 € voor een rijk uitgeruste Intelligent Pool.

Wat zit in de totaalprijs van een Intelligent Pool inbegrepen?

De Intelligent Pools zijn standaard al heel ruim uitgerust. Altijd inbegrepen zijn:

Wat is niet in de prijs inbegrepen?

Onze offertes zijn exclusief: gat graven en dichten, randafwerking, aanleg elektra, water, riool & internet.

Voor deze werkzaamheden dien je op tijd een aannemer en / of hovenier in te schakelen. Swimm heeft wel uitgebreide informatie voor derden en houdt tijdens het project contact met alle partijen.  

Wat kost het verwarmen van een Intelligent Pool?

Bij ieder zwembad zijn verwarmingskosten afhankelijk van een aantal factoren zoals de isolatie, het watervolume, de afmeting van het wateroppervlak en de gewenste watertemperatuur. Intelligent Pools zijn compact, het watervolume en –oppervlak zijn dus relatief klein. De standaard inbegrepen isolatie vermindert de energiekosten fors.
Dit maakt de Swimm tot een van de meest energiezuinige opties op de markt.
Met onze interactieve rekenmachine kan je de jaarlijkse verwarmingskosten in kaart brengen en deze (gemiddelde) kosten vergelijken met het verbruik van een "normaal” zwembad.

Planning

Hoelang duurt een poolproject gemiddeld?

Volgens onze klanten hadden ze gemiddeld rond 3 maanden nodig om hun wensen en mogelijkheden te inventariseren, hun keuzes te maken en de overeenkomsten met Swimm en de aannemer / architect / hovenier af te sluiten.

Daarna duurt het zo'n 2-3 maanden om je droompool te produceren. Indien alles op locatie goed is voorbereid (gat graven, betonnen vloer gieten, aansluitingen leggen, etc.) kan je Intelligent Pool binnen 2 à 3 dagen geplaatst en aangesloten worden.  

Een eigen zwembad lijkt me superleuk, maar is zo'n project niet veel te complex voor een particulier?

Zeker niet! Swimm heeft jarenlange ervaring op het gebied van zwembaden en met name compacte zwembaden met tegenstroom. Wij helpen je om je behoeftes in kaart te brengen, bespreken alle mogelijkheden met jou en met derde partijen, denken met je mee,
every step of the way. Kortom: we maken het je zo makkelijk mogelijk.

Over Swimm

Wie is Swimm?

Swimm is een expert op het gebied van compacte zwembaden met tegenstroom. Op basis van onze ruime ervaring ontwikkelen, bouwen en installeren we onze Intelligent Pools.

Wat is de missie van Swimm?

Veel mensen willen zich inzetten voor een goede gezondheid of een sportief leven. Het is echter voor velen moeilijk om in de drukke levens van tegenwoordig de tijd te vinden om dit te realiseren. Dat is zonde, want sporten kan juist zo onwijs leuk zijn, zeker in het water!

Wij geloven dat dit anders kan. Het is dan ook onze missie om het voor iedereen weer toegankelijk, leuk en uitdagend te maken om in het water te gaan bewegen, om zo te werken aan een ontspannen, gezonder en sportiever leven. Hoe gaaf zou het zijn als we allemaal weer het water ingingen, en op die manier samen kunnen bouwen aan een vitalere maatschappij? Daar geloven wij wel in… jij ook?

Waar is het hoofdkantoor van Swimm?

Je vindt ons hoofdkantoor in het Brabantse Boxtel, in de buurt van Eindhoven. Hier worden alle Intelligent Pools ontworpen, gebouwd en voorbereid op transport. In ons Swimm Experience Center kan je ook uitgebreid proefzwemmen in de drie Advanced modellen.

Klaar voor de volgende stap?

pool with lounge area

Best of Swimm blog:
Gezond & fit

De voor- en nadelen van een zwemkanaal

Denk je erover na om een zwemkanaal aan te schaffen? Lees in deze blog alles over de voor- en nadelen van dit type zwembad.

Waterbehandeling zwembad: 9 tips voor perfect zwembadwater

Wil je weten hoe je je zwembadwater behandelt? Ontdek het in deze blog!

Hoe start je je zwembad weer op na de winter? [stappenplan]

Wil je je zwembad weer opstarten na de winter? Volg de stappen uit dit artikel en geniet weer van je bad!

De Swimm Advanced Series

Onze Advanced Series biedt sportieve zwemmers de ultieme zwemervaring en oneindig trainingsopties.

Meer uit onze blog