Planningsgids

Swimm Intelligent Pools

Welkom bij Swimm

De  mens zwemt al duizenden jaren, maar pas sinds anderhalve eeuw ontwikkelde het zwemmen zich als sport. De 1e zwemclub in Europa werd – weinig verrassend – in Nederland opgericht.  

Zwemmen is voor mij de perfecte sport én tegelijkertijd de ideale vrijetijdsbesteding. Binnen mijn gezin zijn er recreatieve en sportieve zwemmers. Samen vertoeven we graag in en rond het zwembad. We springen thuis in ons zwembad en relaxen meteen.

Elke zwemmer kan passend bij zijn sportieve achtergrond, beschikbare tijd, wensen en verwachtingen gebruikmaken van de Swimm.
Of je nu een gezondheidszwemmer of een topsporter bent, iedereen heeft er baat bij. Er zijn al veel gelukkige mede-Swimmers en hopelijk zullen er nog velen volgen.

Mark Smits 
Oprichter en directeur van Swimm International   

“Om bij de bron te komen moet men tegen de stroom in zwemmen.”
- Stanislaw Jerzy Lec (Poolse dichter 1909-1966)

Swimm for life

Zwemmen is uitstekend voor je gezondheid. Fit worden en fit blijven - zwemmers doen actief iets voor hun gezondheid en hebben er plezier in. En: Hoe meer je beweegt, hoe beter je je zult voelen.  

De invloed van zwemmen op lichaam en geest wordt al vele jaren onderzocht. Sinds de oertijd is water het symbool voor leven en vernieuwing. Water staat voor beweging, maar straalt ook rust uit. Daarom werkt zwemmen ontspannend. Het reduceert stress en verbetert tegelijkertijd je stemming en vergroot je zelfvertrouwen.

In open water zwemmen, bijvoorbeeld in een groot meer, is een unieke belevenis, omdat we dan het gevoel hebben eindeloos te kunnen zwemmen. Ditzelfde gevoel heb je als je in een Swimm zwemt. In dit zwembad met tegenstroom zwem je tegen de stroming in. Hierdoor lijkt het net alsof je in een oneindig groot zwembad baantjes aan het trekken bent. De zwembaden van Swimm worden slechts in twee voor de tegenstroom perfecte afmetingen gemaakt. Een propeller en een groot rooster zorgen voor de ideale stroming.Waarom zwemmen goed voor je is...

Zwemmen als (wedstrijd)sport is gewoon ontzettend leuk.

Zwemmen is geschikt voor iedere leeftijd en elk sportief niveau.

Zwemmen is goed voor je spieren.

Zwemmen verbetert je immuunsysteem.

Zwemmen versterkt je ademhalingsspieren en vergroot je longcapaciteit.

Zwemmen is goed voor je conditie.

Zwemmen werkt zowel preventie als ondersteunend bij problemen met wervelschijven of rug.

Zwemmen is niet blessuregevoelig.

Zwemmen is uitstekend geschikt als revalidatie-sport.

Zwemmen verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.

Zwemmen verbrandt veel calorieën (rond 500 kcal / uur).

Zwemmen bevordert de productie van witte stof en boost
dus je brein.

Zwemmen bevordert de productie van zogenaamde gelukshormonen.

Zwemmen helpt spataders voorkomen.

Zwemmen werkt als een lichte lymfedrainage.

Zwemmen is plezier voor het hele gezin.

Terug naar boven

Tegenstroming

De voordelen van tegenstroomzwembaden

Het aantal openbare (en het hele jaar door geopende) zwembaden neemt de laatste jaren steeds verder af. Deze zwembaden bevinden zich vaak niet in de eigen gemeente, hebben verouderde faciliteiten en beperkte openingstijden. Ze zijn in de zomer overvol, wat meestal ten koste gaat van de hygiëne – hoewel het chloorverbruik in openbare zwembaden vaak erg hoog is.

Gemoderniseerde zwembaden zijn vooral gericht op fun en wellness – met glijbanen, whirlpools en sauna’s. Dat is prima, maar helaas wordt hierdoor het “ouderwetse” baantjes trekken moeilijker.  Veel zwemliefhebbers dromen daarom van een eigen zwembad, binnen- of buitenshuis, om op ieder moment van de dag zonder reistijden en alleen lekker te kunnen zwemmen.

Helaas denken de meeste mensen nog steeds dat een zwembad een lengte van minimaal 10 m moet hebben en dat men dus een hele grote tuin of binnenruimte nodig heeft. Maar baantjes trekken is ook in een 10 meter lang zwembad bijna onmogelijk. Elke 2 tot 3 zwemslagen moet je weer omkeren. Bovendien betekent een groot zwembad veel wekelijks onderhoud en zeer hoge energiekosten. Duurzaam is een groot zwembad zeker niet!  

Om deze redenen kiezen steeds meer mensen een “klein” zwembad met tegenstroomsysteem:

 • Ze zijn compact en passen dus in bijna iedere tuin 
 • Lagere kosten voor graafwerkzaamheden, aanpassing van de tuin, etc.
 • Kleiner wateroppervlak heeft tot gevolg dat er minder water verdampt en minder warmte de lucht in verdwijnt
 • Minder watervolume betekent lagere kosten voor water, verwarming en waterbehandeling
 • Voor kleine zwembaden vind je makkelijk afdekkingen en overkappingen die watervervuiling en warmteverlies tegengaan
 • Betaalbare verwarming betekent dat je je zwembad ook in de winter kunt gebruiken
 • Minder wekelijks onderhoud
 • Je kunt eindeloos zwemmen zonder steeds om te moeten keren 
 • Zwemmen in goede tegenstroomsystemen is vergelijkbaar met zwemmen in open water

Zwemzone

In de zwemsport noemen we het water dat een zwemmer tijdens het zwemmen omgeeft, waarin hij dus beweegt, de zwemzone – circa de breedte van de zwemmer, de lengte van zijn lichaam plus de beweegruimte van armen en benen.

Omdat je tegen een stroming aanzwemt en dus ‘op de plek’ zwemt kun je in principe in een tegenstroomzwembad de binnenmaat van de pool reduceren tot de (ruim bemeten) zwemzone. In het geval van een Swimm Intelligent Pool Advanced of All-in-One heb je dan bijvoorbeeld een oppervlak van 4 m x 2,25 m. In dit compacte zwembad heb je dus het gevoel in een oneindig groot zwembad te zwemmen.

Verschillende tegenstroomtechnologieën

Compacte tegenstroomzwembaden worden steeds populairder. In 2000 had slechts één op de twintig zwembaden een tegenstroomsysteem. In 2021 kon er al in elk vierde zwembad tegen een stroming in worden gezwommen.  Er bestaan verscheidene technologieën om tegenstroom te creëren en elk systeem heeft zijn eigen kenmerken. Zwemmers die zich (online) oriënteren worden overspoeld door informatie. Om inzicht in de verschillende mogelijkheden te kunnen verkrijgen, hebben we ze op een rijtje gezet. 

JETSTREAMS

Al sinds de jaren 70 zijn er zwembaden met jetstreams: door middel van een speciale pomp wordt er een krachtige waterstraal door een vrij klein gat gestuwd. Bij het punt van instroming is de snelheid zeer hoog (> 2,5 m/ sec.), maar het watervolume is relatief klein
(vaak < 1000 l/min.). De waterstraal creëert een stroming waartegen de zwemmer aanzwemt.

Zelfs als je meerdere jetstreams combineert is de resulterende stroming vrij punctueel, altijd erg turbulent en meestal raakt de stroming niet de benen van de zwemmer. Ligt de zwemmer niet exact in de stroming wordt hij zijwaarts weggeduwd. De waterstraal is hard en kan al na korte tijd pijn en krampen veroorzaken.

Het water wordt altijd naast de jet(s) afgezogen waardoor tegendraadse stroming ontstaat. Voor kinderen zijn jetstreams ontzettend leuk, maar het is geen volwaardig zwemsysteem voor zwemliefhebbers. 

TURBINEAANGEDREVEN TEGENSTROOM

Ruim 20 jaar geleden werd de zwemturbine uitgevonden. Een zwemturbine is een soort kleine propeller (ø ongeveer 12 cm) die op hoge toeren draait om grote hoeveelheden water te bewegen. Het gat waardoor het water het zwembad binnenstroomt, is groter dan bij een jetstream maar nog steeds vrij klein.

De resulterende stroming is minder turbulent dan bij een jetstream, maar nog steeds vrij ruw en ongecontroleerd. Sommige zwemmers vergelijken de stroming van een turbinesysteem met het kielzog van een groot schip: Het lichaam gedraagt zich als een drijvend object. De zwemmer blijft zoeken naar de optimale positie in het water en kan zich niet volledig focussen op het zwemmen. 

PROPELLERAANGEDREVEN TEGENSTROOM

Deze technologie is nog vrij nieuw. Zwemmers ervaren deze technologie als een verademing vergeleken met jetstreams en turbinesystemen. Een zwempropeller (ø ongeveer 40 cm) beweegt grote hoeveelheden water bij een laag toerental en zorgt hiermee voor een gelijkmatige, constante stroming die recht uit het toestel komt.

Het water stroomt door een groot rooster dat perfect op de breedte van de zwemzone is afgestemd het zwembad binnen. Het water stroomt helemaal tot aan de voeten waardoor het lichaam hetzelfde reageert als bij zwemmen in open water. De doorstroming tot aan de voeten is het grootste verschil met de andere zwemsystemen. De stroomsnelheid is volledig regelbaar waardoor iedereen de optimale snelheid kan instellen. Hierdoor krijgt de zwemmer het gevoel in open water te zwemmen.

man with white cap swimming

Definities

Deze drie technologieën worden in de praktijk nogal verschillend beschreven. Swimm hanteert de volgende definities: 

TEGENSTROOM(ZWEM)SYSTEEM:
(Compacte) swimmingpool met tegenstroom. De stroming wordt gecreëerd door middel van een pomp, turbine of propeller. 

JETSTREAM:
Tegenstroomtechnologie op basis van een of meerdere spuitkoppen (jets) en een pomp. Stroming is vrij turbulent, hard, punctueel.
Zeer hoge instroomsnelheid, gering watervolume.

TURBINEAANGEDREVEN ZWEMSYSTEEM:
Tegenstroomtechnologie op basis van een turbine (ø ca. 12 cm). Zwemturbines bewegen veel water, maar werken altijd op hoge toeren. De stroming is breder en minder turbulent dan bij een jetstream maar nog steeds vrij ongecontroleerd.

PROPELLER-AANGEDREVENZWEMSYSTEEM:
Tegenstroomtechnologie op basis van een propeller. Zwempropellers bewegen veel water op lage toeren. De stroming is zacht, krachtig, breed, laminair, vrij van turbulentie en volledig regelbaar.
Alle tegenstroomzwembaden van Swimm werken met een propellersysteem. 

Terug naar boven


Swimm Intelligent Pools - Series

Swimm is toonaangevend op het gebied van propeller-aangedreven zwemsystemen. De stroming is glad, breed, constant, laminair, zacht en tegelijkertijd krachtig.

De perfecte stroming staat bij Swimm altijd voorop en bepaalt de afmetingen van onze zwembaden, welke technologieën we toepassen en het design. Door het koppelen van intelligente software aan de zwemmachine kunnen zwemmers persoonlijke trainingsprogramma’s opstellen en hun sportieve ontwikkeling bijhouden.

Iedere Intelligent Pool van Swimm is verbonden met het internet. Een zwemmer kan zijn profiel en bijbehorende programma’s dus in elke Intelligent Pool overal ter wereld oproepen. Op de volgende pagina’s vind je een overzicht van onze poolseries & modellen.

Advanced Series

De Advanced Series is het vlagschip waar Swimm om bekend staat. Deze Series biedt de perfecte tegenstroming voor sportieve zwemmers. Doordat zowel het zwembad als de technische ruimte een compact formaat hebben, is de Advanced Series erg flexibel met het aanleggen. Bovendien is de Advanced Series het meest duurzame zwembad in de markt met maar liefst 18 cm dikke isolatie rondom het zwembad.

Het water wordt aan de achterkant van de pool afgezogen en achter de geïntegreerde scheidingswanden terug naar de voorkant geleid. Daardoor is er geen

tegendraadse stroming in het zwembad, d.w.z. het water waarin  je zwemt stroomt altijd in één richting. Van beginnende sporter tot olympisch atleet – kies uit de drie Advanced modellen het juiste zwembad dat je ondersteunt bij het waarmaken van je ambities en je desgewenst steeds nieuwe uitdagingen levert.

Als zwemmen je passie is, dan vind je in de Advanced Series jouw perfecte, compacte zwemervaring. In de Advanced Olympic zorgt een tweede propeller ervoor dat zelfs een olympisch kampioen in deze pool niet “uitgezwommen” raakt.

Advanced Series

vanaf € 53.000,00

TEGENSTROOM CATEGORISATIE: A1 (lees meer over deze categorisatie)

BINNENMAAT (lxb):          4,00 m x 2,25 m

BINNENMAAT DIEPTE:     1,25 m / 1,35 m (meerprijs)

BUITENMAAT* (lxb):        5,13 m x 2,78 m

BUITENMAAT DIEPTE* :   1,26 m / 1,36 m

* Buitenmaat excl. isolatie      

Max. snelheid:               0:58 min. / 100 m

Min. snelheid:               10:00 min. / 100 m

Capaciteit pomp:        2.000 m3 / uur

Afmeting rooster (lxb): 60 cm x 40 cm

ALTIJD INCLUSIEF:

 • Tegenstroomsysteem categorie A1
 • Assemblage + installatie (prefab)
 • Projectcoördinatie
 • Transport (t/m 100 km en 18 m reikwijdte kraan)
 • Swimm software
 • 4-seizoenen warmtepomp
 • LED verlichting wit óf RGB
 • Filterinstallatie (prefab)
 • pH-chloor-doseersysteem (halfautomatisch)
 • Swimm cover + Swimm trap
 • eenjarig onderhoudscontract
 • 18 cm Ø isolatiepanelen, RD-waarde 4,75

"Een Swimm is een goede investering voor
je gezondheid, je algehele conditie en je kwaliteit van leven"

Ernst Woerlee - Professional


Testimonials

"Voor iedere zwemliefhebber is de Swimm een prachtig product."

Ranomi Kromowidjojo - Olympic

man leaning on the edge of a pool

"Toen ik voor het eerst in de Swimm gezwommen had, ging ik meteen op het internet zoeken naar records om te verbreken."

Maarten van der Weijden - Olympic

"De belangrijkste reden dat wij voor de Swimm hebben gekozen is dat de Swimm het ECHT kunnen zwemmen ondersteund."

Barry - Classic

man sitting on the edge of a swimmingpool

"Ik kan me volledig uitleven, terwijl ik toch wel behoorlijk wat eisen stel voor het zwemmen."

Gert - Olympic

"Wat de Swimm uniek maakt is dat...ondanks dat het een klein bad is, je toch de volledige vrijheid van het duurzwemmen voelt."

Wijnand - Professional

Terug naar boven

All-in-One Series

Ontdek de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Swimm: De All-in-One Series.

Dit innovatieve zwembad is ontworpen met de technische ruimte volledig geïntegreerd in het design, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. De All-in-One Series is niet alleen praktisch, maar ook energiezuinig. Dankzij de 6 cm isolatie en de zuinige
3-seizoenen warmtepomp verbruik je per jaar maar 1200 kW/h aan verwarmingskosten.

Dit zwembad is dus niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. Het prefab constructieproces zorgt ervoor dat het zwembad snel en efficiënt geïnstalleerd kan worden zowel ondergronds als bovengronds. Bij Swimm geloven we dat een zwembad een toevoeging moet zijn aan je leefomgeving.

All-in-One Series

vanaf € 38.000,00

TEGENSTROOM CATEGORISATIE: A1 (lees meer over deze categorisatie)

BINNENMAAT (lxb):          4,00 m x 2,25 m

BINNENMAAT DIEPTE:     1,25 m / 1,35 m (meerprijs)

BUITENMAAT (lxb):          6,61 m x 2,78 m

BUITENMAAT DIEPTE* :   1,26 m / 1,36 m

* excl. isolatie      

Max. snelheid:               0:58 min. / 100 m

Min. snelheid:               10:00 min. / 100 m

Capaciteit pomp:        2.000 m3 / uur

Afmeting rooster (lxb): 60 cm x 40 cm

ALTIJD INCLUSIEF:

 • Tegenstroomsysteem categorie A1
 • Assemblage + installatie (prefab)
 • Projectcoördinatie
 • Transport (t/m 100 km en 18 m reikwijdte kraan)
 • Swimm software
 • 3-seizoenen warmtepomp
 • Filterinstallatie (prefab)
 • Circulatiepomp
 • Swimm cover + Swimm trap
 • eenjarig onderhoudscontract
 • 6 cm Ø isolatiepanelen, Rd waarde 1,45

"Het grootste voordeel vind ik dat je als je wil zwemmen, je ook binnen 5 minuten in het water ligt."

Bert


Testimonials

"De Swimm geeft mij rust."

Henriëtte

"In de Swimm kan ik werken aan mijn gezondheid op een manier die echt bij mij past."

Frans

"Ik sport om te leven. Het is echt om gezond te blijven en zwemmen is natuurlijk goed voor al je spieren."

Geert-Jan

"Bij de Swimm heb je een brede stroom en daar kun je ook in blijven zwemmen."

Kees

"Ik heb heel mijn leven gezwommen en vind het fantastisch om nu een eigen zwembad in mijn huis te hebben."

Hans

Terug naar boven


Swimm op Maat

Bij Swimm begrijpen we dat iedere klant uniek is. Daarom bieden we met onze Swimm op maat de mogelijkheid om jouw perfecte zwembad samen te stellen.

Heb je altijd al een groot zwembad gewild die het gespreksonderwerp is bij iedere barbecue? Of droom je liever van een kleinere plunge pool waar je toch lekker in kan zwemmen? Met Swimm op maat is alles mogelijk: van een compact zwembad voor in de tuin tot een ruim zwembad voor het hele gezin.

Kies uit verschillende afmetingen tot wel 4 m x 10 m voor een perfect passend zwembad dat aansluit bij jouw leefomgeving en lifestyle.

Swimm op Maat

vanaf € 36.000,00

TEGENSTROOM CATEGORISATIE: B1 (lees meer over deze categorisatie)

BINNENMAAT (lxb):        tot 10,00 m x 4,00 m

Max. snelheid:                1:30 min. / 100 m

Min. snelheid:               10:00 min. / 100 m

Capaciteit pomp:        1.680 m3 / uur

Afmeting rooster (lxb): 60 cm x 40 cm

UITRUSTING: op maat

"Ik vind het leuk dat het zwembad een stroming heeft en om dan met de opblaasband door de stroming te gaan."

Swimm Kids


Testimonials

"De extra grote Swimm biedt mij the best of both worlds. Ik kan er mijn zwemtraining indoen en mijn dochter heeft ook enorm veel zwemplezier."

Mathijs

" Mijn Swimm is het perfecte zwembad voor mij en mijn gezin.

Mark

"Ik sport om te leven. Het is echt om gezond te blijven en zwemmen is natuurlijk goed voor al je spieren."

Geert-Jan

"Bij de Swimm heb je een brede stroom en daar kun je ook in blijven zwemmen."

Kees

Terug naar boven


Swimm Intelligent Pools - Modellen

Binnen de Advanced Series en de All-in-One Series biedt Swimm je een keuze uit drie modellen: Classic, Professional en Olympic.

Ieder model heeft een andere maximum snelheid en iets andere technische specificaties om deze snelheid te waarborgen. De overige data is afhankelijk van de Series.

Bij de Swimm op Maat bepaal jij de maximum snelheid en wij berekenen de rest.

Classic

 • Maximum snelheid: 1:50 min. / 100 m
 • Capaciteit pomp: 1.710 m3 / u
 • Aantaal propellers: 1
 • Rooster: 50 cm x 50 cm
 • Electriciteit: 5 kW / 16 A / 380 V

Professional

 • Maximum snelheid: 1:12 min. / 100 m
 • Capaciteit pomp: 1.818 m3 / u
 • Aantaal propellers: 1
 • Rooster: 60 cm x 40 cm
 • Electriciteit: 7 kW / 20 A / 380 V

Olympic

 • Maximum snelheid: 0:58 min. / 100 m
 • Capaciteit pomp: 2.000 m3 / u
 • Aantaal propellers: 2
 • Rooster: 60 cm x 40 cm
 • Electriciteit: 11 kW / 25 A / 380 V

Terug naar boven


Swimm software

Fitnessdoelen behalen, chronische pijn verlichten of wereldrecords verbreken –  Swimm heeft enthousiaste gebruikers in al deze categorieën. Bij ieder doel hoort een ander inspanningsniveau.

Dankzij de intelligente software - inbegrepen bij iedere Intelligent Pool - wordt vrijwel iedere doelstelling ondersteund en makkelijker behaald. Je bent te allen tijde slechts een paar klikken verwijderd van jouw gewenste stromingssnelheid en inspanningsniveau.

Het brein van de Swimm Intelligent Pool is de Swimm Control Unit die in de techniekruimte komt te hangen. Via het ingebouwde touchscreen kun je de stromingssnelheid zelf bepalen. Je kunt programma’s oproepen of de zwemparameters (duur, snelheid en/of afstand) handmatig instellen. 

Voor zwemmers die hoge eisen stellen aan een zwemsysteem of aan een zwembad is Swimm de enige logische keuze en een ware aanvulling op hun leven en sportieve ambities.

BEDIENING

Bij alle Swimm modellen kun je de tegenstroom regelen via de touchscreen op de Swimm Control Unit. Stel de gewenste zwemparameters (duur, snelheid en / of afstand) in, start de stroming en duik je pool in. Zo simpel!

Swimm software pakket

Met het Swimm softwarepakket kun je zelf zwemprogramma’s samenstellen. Eerst lekker inzwemmen vóór je eigenlijke training of een pittige intervaltraining programmeren – met de Swimm software draai je er je hand niet voor om.

Met een ‘My Swimm account’ heb je in elke Intelligent Pool wereldwijd toegang tot je account, mits deze ook over het softwarepakket beschikt. Bovendien kun je jouw zwembad dankzij het software pakket via een smart device aansturen. Kies en wijzig de zwemparameters, start of stop de stroming – allemaal zonder uit het zwembad te stappen. Wel zo handig!

Terug naar boven


De meest duurzame keuze

Energie-efficiency

Wat betaal je gemiddeld aan energiekosten voor een Intelligent Pool in vergelijking met een ‘‘gewoon’’ zwembad? Wij zetten de verschillen voor je op een rij! De kosten zijn berekend op basis van een gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,35 €/kWh (op het moment van schrijven), een gebruiker die jaarrond 3 à 4 keer per week zwemt en bij normale weersomstandigheden.

Materiaal

Het bassin van de Intelligent Pool is gemaakt van polypropyleen (PP). Polypropyleen wordt om zijn producteigenschappen bijna altijd voor hoogwaardige zwembaden gebruikt.

POLYPROPYLEEN (PP)
Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer met een hoge slagvastheid en een hoog temperatuurbereik. De chemische bestendigheid van het materiaal is hoog. Hierdoor is polypropyleen uitermate geschikt voor technische toepassingen en bijv. zwembadconstructies. Het materiaal dat wij van onze Duitse leverancier ontvangen, heeft een zeer lange levensduur. Onze zwembaden hebben de volgende eigenschappen / bieden onderstaande voordelen:

 • 10 mm dikke wanden die extreem lang mee gaan 
 • Zeer hoge elasticiteit. Hierdoor blijft de waterdichtheid gegarandeerd en is scheuren onmogelijk. 
 • In combinatie met een frame optimale stabiliteit bij plaatsing (deels) bovengronds 
 • Dikke, tweezijdige lassing  
 • Eenvoudige reiniging
 • Minimaal risico van corrosie, barsten en andere beschadigingen 
 • Zorgvuldige waterbehandeling en onderhoud voor perfecte conditie    

Swimm Intelligent Pools zijn beschikbaar in wit en antraciet

Isolatie

Dankzij het compacte formaat en het hoogwaardige materiaal behoort Swimm tot één van de meest energiezuinige zwembaden op de markt. En daar doen we graag nog een schepje bovenop door extra isolatiepanelen onder en rond het zwembad te plaatsen.

Hierdoor ligt het energieverbruik en dus ook jouw energierekening enorm veel lager dan bij een ‘’standaard zwembad’’.

Advanced Series        Ø 18 cm        RD-waarde 4,75

All-in-One Series         Ø 6 cm          RD-waarde 1,75

Swimm op Maat         Isolatie op maat

Terug naar boven


Planning

Wil jij je zwembad ook ’t liefst in het voorjaar of in de zomer aan laten leggen, zodat je er al bij de eerste zonnestralen in kunt zwemmen.
De realiteit is dat een nieuw zwembad niet overnacht in je achtertuin staat. Goede planning en een realistisch tijdschema met heldere afspraken tussen de betrokkene partijen zijn dus essentieel om teleurstelling te voorkomen.

De experts van Swimm ondersteunen je om deze droom te verwerkelijken. We houden contact met derde partijen, zoeken naar oplossingen en bieden je in elke fase support - online, per telefoon of WhatsApp chat. Kortom: We zorgen ervoor dat je poolproject slaagt.

Werkzaamheden klant en/of derden

Zoals je in het planningsproces kunt zien, worden sommige werkzaamheden niet door Swimm uitgevoerd. Onderstaand vind je samengevat de werkzaamheden die de klant zal uitvoeren of die hij uit zal laten voeren door derden.

VOOR DE MONTAGE & INSTALLATIE

 • Graven bouwput
 • Afwerking van de ondergrond: waterpas en glad. Zelfs minimale afwijkingen ondergrond zie je later in het zwembad
 • Indien nodig: bronbemaling / drainage bouwput
 • Indien nodig: aanleg poolfundering (betonnen plaat, heipalen, etc.)
 • Aanleg sleuf van pool naar techniekruimte, ca. 0,4 m x 0,6 m
 • Aanleg sleuf van techniekruimte naar warmtepomp, ca 0,4 m x 0,6 m
 • Indien nodig: boorgaten in vloeren en wanden (techniekruimte)
 • Voldoende ruimte in techniekruimte: minimaal 1m  x 2 m x 1,8 m (lxbxh)
 • Elektriciteitsaansluitingen in de techniekruimte
 • Internetaansluiting + data kabel in de techniekruimte
 • Rioolaansluiting in techniekruimte

NA HET PLAATSEN VAN HET ZWEMBAD

 • Bijvullen van de bouwput met gestabiliseerd zand en gedeeltelijk met water (deels direct na plaatsing van het zwembad en deels later)
 • Bijvullen van de sleuven
 • Aanleg poolomranding en soortgelijke werkzaamheden

Werkzaamheden Swimm

Dit zijn in het kort de werkzaamheden die Swimm uitvoert of door een partnerbedrijf laat uitvoeren:

 • Productie van het zwembad o.b.v. orderbevestiging
 • Projectcoördinatie
 • Kwaliteitscontroles in de fabriek
 • Transport naar het afleveradres
 • Plaatsing van het zwembad in de bouwput
 • Swimm Control Unit installeren en verbinden met riool-, elektriciteits- en internetaansluiting, zwembad, filters en circulatiepomp
 • Installatie warmtepomp, zandfilter en andere apparatuur o.b.v. orderbevestiging
 • Kwaliteitscontroles zwembad op locatie
 • Inbedrijfstelling
 • Uitleg bediening / onderhoud op locatie

Locatie

Je kunt aanzienlijk besparen op de energiekosten van je zwembad door voor een zonnige locatie te kiezen.

Je zwemt ook prettiger als je de zon een beetje op je huid voelt. In een zwembad met tegenstroom zwem je in één richting. Vele zwemmers willen tijdens het zwemmen liever niet continu direct in de zon kijken. Houd hier bij het vastleggen van je locatie rekening mee.

Een outdoor zwembad verliest veruit de meeste warmte door verdamping aan het wateroppervlak. Een windwering scheelt dus in de kosten en zorgt mogelijk ook voor wat extra privacy rondom de swimmingpool. Bomen en heggen lijken misschien een goede oplossing, maar hoe dichter ze bij je zwembad staan hoe sneller het water vervuild raakt. Hetzelfde geldt voor snoeisel van gazon rond de pool. Meer vervuiling leidt tot hogere waterbehandelingskosten.  

Het type installatie heeft ook invloed op de energiekosten van je pool. Installeer je je zwembad (deels) ondergronds profiteer je van de isolerende eigenschappen van de bodem. Aan de andere kant vermindert een poolwand die (groten)deels boven de grond uitsteekt de vervuiling van het water door bladeren of snoeisel.

WATERKWALITEIT

Intelligent Pools worden met kraanwater gevuld. Om corrosie te voorkomen mogen de volgende waarden niet worden overschreden:

ijzer 0,1 mg/l         mangaan 0,05 mg/l ammonium 2,0 mg/l

polyfosfaat 0,004 mg/l koper 0,01 mg/l         chloride 150 mg/l

ONDERGROND

 • De grond van de bouwput dient waterpas en effen te zijn. Omdat het zwembad op deze ondergrond wordt geplaatst, zie je zelfs minimale afwijkingen in de ondergrond later terug in het wateroppervlak in het zwembad en ook het bassin kan oneffenheden vertonen. Vraag je aannemer om een certificaat van waterpasheid o.i.d.
 • De poolbodem, -wanden, -rand en -fundering mogen niet door oneffenheden, grondwater, bijgevuld materiaal, etc. onder druk komen te staan.
 • In het geval van hoog grondwater dien je ervoor te zorgen dat de put wordt voorzien van drainage / bronbemaling (dit behoort niet tot de taken van Swimm).
 • De bouwput moet op het moment van installatie droog en vrij van (regen)water zijn.

BIJVULLEN

Indien een Intelligent Pool (gedeeltelijk) ondergronds wordt geïnstalleerd, wordt de put door jou resp. jouw aannemer bijgevuld met materiaal dat niet vloeibaar is tijdens het bijvullen. We raden onze klanten aan hiervoor gestabiliseerd zand te gebruiken. Gestabiliseerd zand is een mengsel van schraal zand (metselzand, rivierzand enz.) met cement in een verhouding 7 : 1. Beton is hiervoor niet geschikt, omdat het vloeibaar is als het gegoten wordt en uitgehard.

PARAMETERS BOUWPUT

Hoe bereken je de afmetingen van de bouwput

Lengte
Breedte
Diepte
Aan iedere kant 25 cm langer dan het bassin
Aan iedere kant 20 cm breder dan het bassin
Hoogte van het bassin
+ dikte betonfundering
+ dikte drainagelaag (indien nodig)
+ dikte poolomranding
- maat die de poolrand boven het omgevende terrein komt te staan(indien van toepassing)
Terug naar bovenTerug naar boven


Technologie

Techniekruimte

Bij iedere Advanced of Swimm op Maat hoort een techniekruimte waarin de waterbehandeling en de tegenstroom-techniek wordt geïnstalleerd. De waterbehandeling hoeft niet pal naast het zwembad geplaatst te worden. Voor de Intelligent Pool tegenstroomsystemen raden we echter aan, de Swimm Control Unit max. 10 m van de pool te plaatsen.

Bij de All-in-One Series is de technische installatie geïntegreerd in het zwembad.
Een aparte techniekruimte is dus niet nodig.

VOORZIENINGEN TECHNIEKRUIMTE

Een techniekruimte voor de Swimm apparatuur moet aan de navolgende eisen voldoen:

 • Droog (max. 60% luchtvochtigheid)
 • Ventilatie (aangestuurd op basis van de temperatuur)
 • Pompkoker met dompelpomp
 • Verlichting
 • Aansluitingen voor
  - Koud water (3-4 °C) (niet verplicht als er een buitenkraantje in de buurt zit)
  - Elektriciteit 380 V met aparte hoofdschakelaar of 380 V stekkerverbinding (,,Mennekes’’).  Zie modeloverzicht Swimm Intelligent Pools voor de benodigde Ampère.
  - Elektriciteit 230 V met aparte zekering en 2x2 contacten.
  - Internet aansluiting + datakabel (3 m lang).
  - Rioolaansluiting van 75 mm diameter
  - Vochtregulatie (indien ventilatie onvoldoende mogelijk is).

Binnen deze techniekruimte hebben we voor onze apparatuur een grondoppervlak van min. 2 m  x 1 m met een aangrenzend wandoppervlak van min. 2 m x 1,9 m nodig.

De warmtepomp wordt niet in de techniekruimte geïnstalleerd. Hij moet in de buitenlucht geplaatst worden om de door hem geproduceerde koude lucht snel af te kunnen voeren. De warmtepomp heeft geen krachtstroomaansluiting nodig.

We verbinden de pool met de techniekruimte via twee pvc leidingen, een buis en meerdere kabels. Verder verbinden we de techniekruimte via twee leidingen met de warmtepomp. De desbetreffende sleuven worden door jou/je aannemer aangelegd en achteraf ook door jou / je aannemer afgewerkt. Dit geldt ook (indien nodig) voor het boren van gaten in muren of vloeren.

Installatie

Transport & controle

Swimm regelt het transport van
je Intelligent Pool naar de plaats van bestemming.
Op locatie aangekomen, plaatst een deskundige partner in opdracht van Swimm het zwembad in de bouwput.

Op basis van onze gesprekken vooraf (en eventueel een korte bezichtiging op de afleverlocatie) bepalen we welke kraan voor de installatie nodig is.


Medewerkers van Swimm voeren de werkzaamheden in de techniekruimte uit, d.w.z. alle kabels en apparaten worden aangesloten.

Na de installatie worden alle systemen in bedrijf genomen, gecontroleerd en de werkwijze wordt aan de nieuwe eigenaar uitgelegd.

Projectcoördinatie

Je wilt graag je eigen zwembad. Wij ondersteunen je every step of the way om deze droom te verwerkelijken en zorgen ervoor dat je zwembadproject slaagt.

Je ontvangt alle informatie die je nodig hebt. We staan voor je klaar en koppelen je aan de juiste personen. We houden contact met derde partijen voor de best mogelijke afhandeling van elk aspect van je project.

We doen online, telefonisch en per Whatsapp-support alles voor een soepele projectrealisatie.

"Het is heel leuk om bij Swimm een zwembad te kopen."
Terug naar boven


Bouwtekeningen

COMING SOON

Klaar voor de volgende stap?

pool with lounge area