overloopgoot

Wat maakt de SWIMM uniek?

verschillen in zwemsystemen

Er zijn verschillen in  zwemsystemen die op de markt zijn. Om duidelijk te maken wat het grote verschil is in zwemsystemen hebben we voor u de verdeeld in 3 groepen:

 • Jet stream
 • Turbine aandrijving
 • Propeller aandrijving

Wat maakt de Swimm nou zo uniek?

Weten wat een Swimm zwemmachine kost?

Wilt u ook een SWIMM zwemmachine? Laat uw gegevens achter en we nemen contact op met u!

Jet stream

Een jet stream bestaat al vele jaren. Het water wordt door een pomp verplaatst en wordt onder vrij hoge druk in het water gespoten. Het spuitgat is vaak niet meer dan 5 cm doorsnede, omdat er anders geen druk opgebouwd kan worden. De zwemmer moet daardoor precies voor de stroom gaan liggen en dan kan er gezwommen worden. Het nadeel is dat het water er wild en turbulent uit komt. Als je dan niet precies voor de stroming ligt, wordt je zo aan de kant geduwd. Jet streams zijn eigenlijk leuk speelgoed voor kinderen, maar de techniek heeft de jet stream al lang ingehaald. Waardoor je kunt stellen dat dit eigenlijk niet meer tot een zwemtoestel mag worden gerekend.

Turbine aandrijving

Aandrijving door middel van een turbine is meer van deze tijd. Het is overgewaaid vanuit jet aandrijvingen vanuit de boten industrie. Met een turbine aandrijving kan er in ieder geval al veel water verplaatst worden. Dit heb je in ieder geval nodig om weerstand op het lichaam te krijgen. Ook is het bij deze aandrijving mogelijk om de snelheid variabel te regelen. Wat dat betreft is het een heel mooi systeem. Wat jammer is, en dat laat de naam van de aandrijving (turbine) al een beetje vermoeden, is dat er wild water wordt uitgespoten uit een uitstroomopening van ongeveer 10 tot 15 cm doorsnede. Hierdoor bent u veel aan het corrigeren van uw houding en balans. Lekker zwemmen word dan een gevecht in de stroming. Hoe harder u zwemt, des te meer dit voelbaar is. Zeker dus de fanatiekere zwemmers zullen het verschil heel goed merken.

swimm = Propeller aandrijving

De Swimm is een propeller aangedreven systeem. Daarmee behoort een Swimm automatisch tot de meest geavanceerde zwemmachine’s. Een propellor systeem produceert de meest gladde stroming die er bestaat doordat er in eeg laag toerental veel water word verplaatst. De stroming die hiermee word geproduceerd komt zo kort bij zwemmen in open water dat u het verschil eigenlijk niet merkt. Voor een Swimm is speciale software geschreven om geheel op maat een training aan te kunnen bieden voor een zwemmer. Doordat de zwemmer die zelf kan maken en beheren binnen zijn eigen account motiveert het enorm om verder te gaan en beter te worden.

Maar wat maakt een swimm nou uniek: Dat is met name de combinatie van een perfecte, regelbare zwemstroom, gecombineerd met een mooie , strakke inbouw in het zwembad. Dat betekent dat alle techniek die nodig is om de zwemmachine te maken onzichtbaar is weggewerkt in het zwembad. En dat maakt een SWIMM zo uniek!

De voordelen van zwemmen:

 • een beter hart
 • verbetering van de longen
 • meer energie
 • minder stress
 • minder spanning in je lichaam
 • meer ontwikkelde spieren
 • meer evenwicht in je lichaam
 • meer soepelheid
 • meer kracht in je hele lichaam
 • verbeterde bloedsomloop
borstcrawl in een zwemmachine zwemmen

Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan