overloopgoot

Wat maakt de SWIMM uniek?

Wat maakt de SWIMM uniek?

Er zijn al verschillende stomings-systemen op de markt. Om duidelijk te maken wat er te koop is op de markt hebben wij de producten voor u verdeeld in 3 groepen jet streams en zwemmachines:

– Jet stream
– Turbine aandrijving
– Propeller aandrijving

Weten wat een Swimm zwemmachine kost?

Wilt u ook een SWIMM zwemmachine? Laat uw gegevens achter en we nemen contact op met u!

Jet stream

Een jet stream bestaat al vele jaren. Het water wordt door een pomp verplaatst en wordt onder vrij hoge druk in het water gespoten. Het spuitgat is vaak niet meer dan 5 cm doorsnede, omdat er anders geen druk opgebouwd kan worden. De zwemmer moet daardoor precies voor de stroom gaan liggen en dan kan er gezwommen worden. Het nadeel is dat het water er wild en turbulent uit komt. Als je dan niet precies voor de stroming ligt, wordt je zo aan de kant geduwd. Jet streams zijn eigenlijk leuk speelgoed voor kinderen, maar de techniek heeft de jet stream al lang ingehaald. Waardoor wij van Thermostar vinden dat dit eigenlijk niet meer tot een zwemtoestel mag worden gerekend.

Turbine aandrijving

Aandrijving door middel van een turbine is meer van deze tijd. Het is overgewaaid vanuit jet aandrijvingen vanuit de boten industrie. Met een turbine aandrijving kan er in ieder geval al veel water verplaatst worden. Dit heb je in ieder geval nodig om weerstand op het lichaam te krijgen. Ook is het bij deze aandrijving mogelijk om de snelheid variabel te regelen. Wat dat betreft is het een heel mooi systeem. Wat jammer is, en dat laat de naam van de aandrijving (turbine) al een beetje vermoeden, is dat er wild water wordt uitgespoten uit een uitstroomopening van ongeveer 10 tot 15 cm doorsnede. Hierdoor moet er nog steeds flink gewerkt worden tegen de stroming in en voelt het nog niet aan als een comfortabel zwemsysteem.

Propeller aandrijving

Bij Propeller aandrijving wordt het anders. De techniek bestaat al langer en er zijn 2 leveranciers op de wereld die een vergelijkbaar product maken. Allemaal met een brede, diepe, gelijkmatige stroming. Wat het grootste verschil is met SWIMM is dat beide zwemmachines niet aangestuurd worden door zwemsoftware. Dat betekent dat een zwemmer alleen hard of zacht kan zwemmen en dat het niet mogelijk is om een trainingsprogramma voor te programmeren. Een mooie interval cardio training is niet mogelijk. Dat is jammer want in de huidige tijd van computers willen we wel up to date blijven van onze prestaties.
En dat maakt een SWIMM zo uniek!

De voordelen van zwemmen:

  • een beter hart
  • verbetering van de longen
  • meer energie
  • minder stress
  • minder spanning in je lichaam
  • meer ontwikkelde spieren
  • meer evenwicht in je lichaam
  • meer soepelheid
  • meer kracht in je hele lichaam
  • verbeterde bloedsomloop

Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan