Recordpoging tijdens de ISL 2021

Maarten van der Weijden gaat tijdens het weekend van 20 november proberen een wereldrecord te verbreken tijdens de ISL 2021

Meer informatie

De International Swimming League (ISL) vond eerder plaats in wereldsteden als: Londen, Las Vegas, Napels en Boedapest. Eindhoven wordt in 2021 aan dit rijtje toegevoegd. Het gaat gebeuren van 11 tot 28 november 2021. ’s Werelds beste zwemmers komen dan samen om te strijden voor een plek in de grote finale.

 

 

 

Ook bij de ISL in 2021 gaat Maarten van der Weijden een unieke rol spelen in het programma. Waar de atleten het tegen elkaar op gaan nemen in de vorm van korte sprints, gaat Maarten op zijn eigen tempo proberen om 36 uur achtereenvolgend in een tegenstroom zwembad te zwemmen.

Het ISL concept is pas in 2018 bedacht en staat bekent om de geweldige live ervaring die gerealiseerd wordt voor sportfans. De International Swimming League is de eerste wereldwijde professionele zwemcompetitie gebaseerd op teams. Vooralsnog blijft Maarten van der Weijden echter een eenmansteam.