Health

Overgewicht

zwemmen met overgewicht

Het blijkt jammer genoeg dat steeds meer mensen kampen met overgewicht. Als we er niets aan doen dan gaan we de Amerikaanse cultuur achterna waarbij 80% van de bevolking overgewicht heeft en waarbij de groep obesitas patiënten nog steeds groeit. Afvallen is voor veel mensen nodig, maar het zou nog veel verstandiger zijn om aan een gezonde leefstijl te werken. Daarbij is beweging en gezond eten een van de belangrijkste dingen. Met de SWIMM kunt u op een ontspannen manier aan uw beweging werken.

Weten wat een Swimm zwemmachine kost?

Wilt u ook een zwemmachine? Laat uw gegevens achter en we maken een offerte voor u!

zwemmen met overgewicht?

u bent te zwaar en u wilt iets aan uw gewicht gaan doen. De SWIMM is het ideale training toestel om iedere dag op een ontspannen manier aan uw oefeningen te werken. Doordat het water een deel van het lichaamsgewicht draagt zijn oefeningen minder zwaar dan op de bekende fitness toestellen. Hierdoor is de kans op blessures ook kleiner. Verder is het algemeen bekend dat zwemmen een ontspannende  uitwerking heeft op het lichaam en de geest. hierdoor is het gemakkelijker om u zelf aan te zetten tot sporten. Nog een paar weken zwemmen zult u merken dar u zich fitter voelt en dat u meer kunt presteren in het water.

En dit heeft dan weer als uitwerking dat u veel opgewekter en vrolijker bent.

zwemmen met obesitas

Voor obesitas patiënten is training in het zwembad nog beter voelbaar en prettiger. Deze groep mensen kamp met dusdanig overgewicht, waardoor er trainen in een sportschool ontzettend ongemakkelijk kan zijn. mede doordat er getraind word in een groep met mensen die allemaal kunnen meekijken naar uw prestaties.

in de  SWIMM heeft u meer privacy waardoor u op het gemak de training kunt afwerken. Er zou zelfs langs de kant van het zwembad een personal trainer kunnen staan die u aanmoedigt het programma door te zetten. In overleg met hem kan eventueel ook een trainingsprogramma worden bedacht wat helemaal past bij uw conditie. Doordat alle trainingsdata word opgeslagen kunt u terug kijken of de doelen worden behaald.

Oefentherapie in het water

Bij hydrotherapie of therapeutisch zwemmen maakt u gebruik van aquafitness-apparatuur en drijfmaterialen. Er wordt gezwommen in verwarmd water. Onder begeleiding doet u oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit en aansluiten op uw doelen of wensen.  U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat.

 

Wij kijken graag met u mee welke SWIMM goed bij uw situatie past. Informeer rustig naar de mogelijkheden.