Performance

Performance

performance

Voor een zwemclub ligt de Swimm voor de hand omdat er onder intensieve begeleiding getraind kan worden, op allerlei niveaus. Performance, daar draait het om. Maar ook een voetbalclub of wielrenvereniging die professioneel bezig is heeft erg veel aan het sport / revalidatie zwembad. Er kan aan de conditie gewerkt worden en ook kan de fysiotherapeut de sporter begeleiden in een revalidatieproces.

Weten wat een Swimm zwemmachine kost?

Wilt u ook zo’n zwemmachine voor uw vereniging? Laat uw gegevens achter en we maken een offerte voor u!

SWIMM en performance

Daar waar aan topsport gedaan word, is de swim inzetbaar. Het trainings zwembad is voor diverse doeleinden inzetbaar. Er kan uiteraard een echte zwemtraining gegeven worden, waarbij er op techniek gelet word. Camera’s onder water geven dan een duidelijk beeld van de techniek van de zwemmer. Hierdoor kan er geanalyseerd word of er nog verbeteringen nodig zijn om de zwemmer sneller te laten zwemmen.

SWIMM en cardio training

Maar ook voor cardio training is de swimm uitermate geschikt. Er kan met een hartslag meter precies gemeten worden wat de sporter presteert. Zo zijn er allerlei oefeningen waarbij er in de stroming getraind kan worden. Wanneer er een loopband word geinstaleert zijn de mogelijkheden helemaal onbeperkt. Er kan ook onder water een  loopoefening gedaan worden waarbij er gebruik word gemaakt van het opdrijvende vermogen van water. Zo worden de spieren minder belast.

Samenvattend kunt u zeggen dat de swimm bijzonder geschikt is voor 3 onderdelen in de sport:

  1. zwemtraining op topsport niveau
  2. cardio trainingen voor de algemene canditie
  3. revalidatie voor allerlei blessures.

Swimm en topsport

Een sportvereniging die zich richt op de topsport zal veel hebben aan de SWIMM. Er kan gekozen worden uit 2 verschillende vermogens van de SWIMM waardoor , afhankelijk van het verwachte doel, er zo voor het beste model gekozen kan worden passend bij de verwachting van de sporter. wanneer we over performance praten word meestal de 12 pk uitvoering gekozen omdat die langzaam maar ook vooral snelheid kan produceren wanneer het nodig is.  Er kan aan de conditie gewerkt worden door diverse cardio oefeningen te doen en er kan aan spieropbouw worden gewerkt door weer andere oefeningen. Wat natuurlijk minstens net zo belangrijk is, is het herstel van de sporters. Door in het water oefeningen te doen, wordt de druk op de gewrichten sterk verminderd waardoor revalidatie sneller gaat en de kans op blessures minder groot wordt.


Zwemmer

Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan