PIJNLOOS REVALIDEREN

Wil je zo goed en veilig mogelijk revalideren? Zwemmen is een goede optie!

Informatiepakket aanvragen

“Iedere dag boek ik kleine stapjes progressie, die ik voorheen niet mogelijk achtte.”

Waar moet je aan denken bij revalidatie zwemmen?

Zoals de naam het al zegt herstel je bij revalidatie-zwemmen door te bewegen en/of te zwemmen in een zwembad. Je maakt hierbij gebruik van de weerstand van het water. Revalideren door middel van zwemmen wordt soms ook wel hydrotherapie, therapeutisch zwemmen of aqua-fitness genoemd. Je kunt revalideren onder begeleiding, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker zelf aan de slag te gaan in een publiek zwembad, plunge pool of ander type zwembad. Maar waarom zou je eigenlijk gaan zwemmen om te revalideren? Hier zijn talloze redenen voor. Lees verder en ontdek het!

Sportblessures

Chronische klachten

Spierziektes

Voor wie is revalidatie-zwemmen geschikt?

Is je interesse in revalidatie-zwemmen getriggerd, maar vraag je je af of het wel geschikt is voor jouw specifieke situatie/blessure? Hieronder een aantal veelvoorkomende situaties waarvoor herstel door middel van zwemmen geschikt is:

1. Wanneer je een nieuwe heup hebt;

2. Je reuma hebt;

3. Je last hebt van COPD;

4. Je last hebt van slijtage;

5. Je net hersteld bent van een operatie;

6. Je een neurologische aandoening hebt.

Staat jouw specifieke situatie er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen of zwemmen past bij jouw situatie.

Intelligent Pool


Groots op een klein formaat.


Ontdek Intelligent Pools
Classic
Professional
Olympic

Classic

Intelligent Pool

De SWIMM Classic is het eerste model van de Intelligent pool reeks. De Classic is voornamelijk ontwikkeld om in de behoeftes van de therapeutische en recreatieve zwemmer te voorzien. Lekker zwemmen is hierbij het belangrijkste begrip. Hét perfecte bad om een gezondere en sportievere levensstijl na te streven.

Classic

1:50 minuut / 100 meter

50cm brede stroming

Professional

Intelligent Pool

De Professional is het zwembad voor de zwemmer die op zoek is naar uitdaging. Dit is het model waar veel zwemmers fijn in kunnen trainen en zich opwerken tot een goed getrainde atleet. Of u nou beginneling bent of gevorderde zwemmer, het plafond ligt stukken hoger dan bij de Classic.

Professional

1:12 minuut / 100 meter

 

60cm brede stroming

Olympic

Intelligent Pool

De Olympic is het topmodel uit de serie Intelligent Pools. Dit model is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende zwemmer. Weinig zwemmers hebben de kwaliteit om het lang vol te houden in dit bad. Veel van Nederlands allerbeste zwemmers zijn in het trotse bezit van een Olympic. Dit model levert jou de ultieme uitdaging.

Olympic

00:58 minuut / 100 meter

60cm brede stroming

ZET DE EERSTE STAP RICHTING JOUW HERSTEL


Je bent van harte welkom om gratis te komen zwemmen in ons SWIMM Experience Center in Boxtel.
Zo ervaar je de unieke werking van ons zwembad met tegenstroom en bepaal je aan de hand van je ervaring of revalidatie-zwemmen bij je past.


Proefzwemmen Informatiepakket aanvragen