Performance

Sport teams

Sportverenigingen

Een sportteam die zich richt op de topsport zal veel hebben aan de SWIMM. Er kan aan de conditie gewerkt worden door diverse cardio oefeningen te doen en er kan aan spieropbouw worden gewerkt door weer andere oefeningen. Wat natuurlijk minstens net zo belangrijk is, is het herstel van de sporters. Door in het water oefeningen te doen wordt de druk op de gewrichten sterk verminderd waardoor revalidatie sneller gaat en de kans op blessures minder groot word.

Weten wat een Swimm zwemmachine kost?

Wilt u ook zo’n zwemmachine voor uw vereniging? Laat uw gegevens achter en we maken een offerte voor u!

Swimm en zwemsport

Voor de zwemsport zou je bijna denken dat er geen uitleg meer nodig is. De SWIMM kan ingesteld worden op een bepaalde snelheid zodat de zwemmer weet hoe hard hij gaat. Zo kan er getraind worden voor een wedstrijd, om de snelheid ‘te voelen’. Het is ook een pré dat de trainer direct langs de zwemmer staat zodat deze de zwemmer direct aanwijzingen kan geven waar nodig.

Het zwembad kan worden uitgerust met onderwatercamera’s zodat iedere beweging wordt vastgelegd. Zo kan later de video terug gekeken worden en daar waar nodig worden bijgestuurd. Het is een kwestie van tijd voordat de eerste Nederlands kampioen zijn training in een SWIMM heeft gehad.


andere sporten

Overal waar sport op topniveau word gepresteerd is de SWIMM een bijzonder fijn zwembad. Aan de ene kant kan het worden ingezet als een echt trainings zwembad waarbij er op topniveau word gezwommen. Aan de andere kant is het een perfect revalidatie zwembad waarbij spieren rustig weer bij kunnen komen na een blessure of zware training, zonder dat er een volle belasting op de spieren komt. Het water zorgt voor een natuurlijke gewichtsvermindering waardoor spieren nog maar 50% worden belast. Revalidatie voor een voetballer of een wielrenner is dan wel heel fijn in het kleine zwembad van SWIMM. Daarbij worden de prestaties nog steeds vastgelegd met de software, of word er een video analyse gemaakt onder water. Gebruikers zijn: professionele voetbalclubs, wielren teams en bijvoorbeeld basketbal teams. Dit zijn zomaar wat voorbeelden van teams die veel baat hebben bij de SWIMM.

vlinderslag zwemmer in groot zwembad

Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan