Sterke stroming

Sterke stroming

Een goede zwemmachine produceert een sterke stroming die breed en regelbaar is. Dat is voor veel mensen wel duidelijk. Maar tussen stroming en stroming kan een groot verschil zitten. Om fijn te kunnen zwemmen is het lekker als het water overal voelbaar is rond het lichaam. Dat betekent dus dat we een brede uitlaat nodig hebben. Bij SWIMM is dat 48 x 48 cm. Genoeg om te doen wat het moet doen. Veel water, dat er mooi glad uitkomt zonder inmenging van lucht.

Weten wat een Swimm zwemmachine kost?

Wilt u ook zo’n zwemmachine?
Laat uw gegevens achter en we maken een offerte voor u!

Watersnelheid

Wat verder belangrijk is aan de stroming is de snelheid van het water die er uitkomt. Voor iemand die voor de lol wat baantjes trekt is dit nog niet zo belangrijk, maar voor de sportzwemmers onder ons is het fijn om te weten hoe hard ze gaan. Met de SWIMM is het mogelijk om de snelheid te evenaren van het olympisch record van de lange baanzwemmers.

Met name in ‘snel water’ kunt u zich voorstellen hoe belangrijk het is dat het water er mooi glad uitkomt. Wanneer dit turbulent wordt bent u een race tegen een wilde rivier aan het houden en kunt u totaal niet aan uw zwemslag werken.

Mooie stroming zorgt voor een perfecte zwemslag

Wanneer onze stroming goed is kunt u zich richten op uw zwemslag. We praten nu helemaal niet meer over veel of weinig water maar over de snelheid waar u zich prettig bij voelt en waarin u de oefeningen goed kunt uitvoeren. U zult merken dat u in het water van SWIMM uw zwemslag sterk kunt verbeteren omdat het een stabiele stroming is. Wanneer we de snelheid in een later stadium gaan verhogen zal de reeds verbeterde techniek u ten goede komen. Hierdoor presteert u beter en zult u zich steeds fitter gaan voelen.
Stel u eens voor hoeveel vooruitgang dat moet geven.

Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan