Nieuws

Swimm International BV maakt doorstart

Swimm maakt samen met BNR- Capital een doorstart. Op 26 juli (2022) werd Swimm failliet verklaard waarna op 8 augustus (2022) er overeenstemming is bereikt met de curator over een doorstart.

De Swimm zwembaden zijn in 2013 ontwikkeld door Smits, maar pas in 2020 werd het product commercieel in de markt gezet. In een rap tempo vergaarde het bedrijf een aanzienlijk marktaandeel in Nederland. Swimm is niet alleen populair bij olympische zwemmers en triatleten, maar ook bij een snelgroeiende groep gezondheidszwemmers. De doorstart van Swimm wekt dan ook opluchting en vreugde op bij deze groep enthousiaste gebruikers.

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne en de stijgende energieprijzen met inflatie als gevolg, besloten veel particulieren hun zwembadplannen even uit te stellen naar 2023. Swimm had kort hiervoor flink geïnvesteerd in personeel en een tweede productiehal, daardoor kwam de cashflow van de jonge onderneming – die in 2021 nog fors groeide en een goede gevulde lijst met offertes heeft-  in de problemen.

Met de investering van BNR- Capital alsmede de organisatorische knowhow heeft de organisatie voldoende financiële en structurele stootkracht gekregen om weer te kunnen werken aan een mooie toekomst.

De prioriteit zal de komende periode liggen op het uitvoeren van alle reeds aanbetaalde projecten. “Onze klanten hebben in deze onzekere periode ten alle tijden de hoogste prioriteit gehad en met BNR Capital B.V. als nieuwe partner, kunnen wij garanderen dat geen enkele klant gedupeerd wordt door het faillissement.” aldus eigenaar Mark Smits. Uiteraard zal Swimm al haar bestaande klanten blijven voorzien van het benodigde onderhoud.

Swimm gaat door met een verdund team van 9 werknemers. Oprichter Mark Smits blijft aan als CEO van het bedrijf. Het hoofdkantoor in Boxtel, inclusief showroom met demobaden, blijft fungeren als centraal operatiepunt voor de bedrijfsactiviteiten, wij zien de toekomst zonnig tegemoet. Daarnaast zal Swimm met BNR-Capital B.V. aan boord gaan werken aan verbeteringen en toevoegingen aan het Swimm product om het nog breder inzetbaar te maken.  “De Swimm is een fantastisch apparaat waar je heerlijk in kan zwemmen of een sportieve training uitvoeren”, aldus Richard Meester, eigenaar van BNR-Capital B.V. “Ik heb zelf een Swimm waar ik al enkele jaren van geniet.  Het zou zonde zijn om dit fantastische product ten onder te laten gaan.  Samen met Mark en ons team zullen we de organisatie verder vorm geven, zowel op product verbetering als bedrijfsmatig.” De Swimm investering past binnen het BNR-Capital Leisure segment van Investeringen.

 

Voor Contact:

Swimm International B.V.
M. Smits
0651173493

BNR-Capital B.V.
Richard Meester
0651410282