Health revalideren met SWIMM

Waarom een Swimm?

Cardio in een Swimm

Zwemmen is, net als bijvoorbeeld hardlopen en fietsen, een cardiosport. Dat betekent dat je er vooral je conditie mee traint. Wanneer je regelmatig zwemt, zul je al snel merken dat je het steeds langer volhoudt – en daar hoef je niet eens intensief voor te trainen. Je longinhoud wordt groter, zodat je minder snel buiten adem raakt. Ook gaat de gezondheid van je hart en bloedvaten erop vooruit.

Kortom, ben je het zat om van iedere trap buiten adem te raken en wil je op een ontspannen manier meer conditie kweken? Dan is het een ideale optie om een paar keer per week een kwartiertje of een half uurtje te zwemmen. Met een Swimm word dit mogelijk in uw eigen huis.

Weten wat een Swimm zwemmachine kost?

Wilt u ook zo’n zwemmachine? Laat uw gegevens achter en we maken een offerte voor u!

zwemmen en spieren

Een plus van zwemmen is bovendien dat het bij die verbeterde conditie bepaald niet ophoudt. Je hele lichaam komt er namelijk mee in beweging, zodat je ook je spieren traint. In tegenstelling tot bijvoorbeeld fietsen en hardlopen, waarmee je vooral je benen traint, is zwemmen echt een ‘allround’ sport. Je lichaam wordt bovendien door het water ‘gedragen’, waardoor je alle spieren evenwichtig traint. De kans op het overbelasten van bepaalde spiergroepen is bij zwemmen ook vrijwel nihil.  De Swimm helpt u bewegen.

zwemmen en afvallen

Aangezien zwemmen een cardiosport is, verbrand je er zeker vet mee. Afhankelijk van de intensiviteit van je training gaat het om ongeveer 500 tot 750 calorieën per uur. Behoorlijk veel dus, voor een sport waar je relatief helemaal niet zo vermoeid van raakt! De reden voor die hoge verbranding is dat je zo veel verschillende spiergroepen aanspreekt wanneer je aan het zwemmen bent.

Dit maakt zwemmen gezond en een uitstekende manier om af te vallen. Ook voor mensen met veel overgewicht kan het een goede manier zijn om de eerste stappen te zetten. In het water zul je namelijk niet snel last van je gewrichten krijgen, zoals bijvoorbeeld bij hardlopen veel meer het geval is. Met de Swimm kunnen we de stroming instellen op ieder gewenst niveau

zwemmen met blessures

En dat brengt ons bij het laatste grote voordeel waarom zwemmen gezond is: het kan ook als je last hebt van blessures. De kans dat je tijdens het trekken van je baantjes gewond raakt, is bovendien ontzettend klein. Niet voor niets is deze sport een belangrijk middel om mensen na ongelukken te laten revalideren!

Zelfs wanneer je andere sporten niet kunt uitvoeren door lichamelijke omstandigheden, is zwemmen vaak nog steeds een optie. Wel is het in dat geval vaak verstandig om even een arts of fysiotherapeut om advies te vragen. Zo weet je bijvoorbeeld of er bepaalde zwemslagen zijn die je maar beter niet toe kunt passen. De Swimm zorgt ervoor dat u in een klein zwembad maximaal kunt trainen.

De voordelen van zwemmen:

  • een beter hart
  • verbetering van de longen
  • meer energie
  • minder stress
  • minder spanning in je lichaam
  • meer ontwikkelde spieren
  • meer evenwicht in je lichaam
  • meer soepelheid
  • meer kracht in je hele lichaam
  • verbeterde bloedsomloop

zwemmen is gezond

Alles bij elkaar genomen kunnen we zwemmen dus zeker een ontzettend gezonde sport noemen. Om er optimaal van te kunnen profiteren, is het wel belangrijk dat je het met enige regelmaat doet. Om de paar weken een keer een uurtje schoolslag, zet nog niet echt zoden aan de dijk. Een verstandig idee is bijvoorbeeld om één of twee keer per week een vast moment te kiezen waarop je gaat zwemmen. Doordat een Swimm thuis staat is het veel gemakkelijker om even tijd te maken en je beweging even te pakken. In de praktijk zult u merken dat u vanzelf meer zwemt door het gemak dat het zwembad thuis staat en doordat u een heerlijk fit gevoel ervaart.

Er zijn verschillende uitvoering van een Swimm. De medewerkers van Swimm informeren u graag over de mogelijkheden bij u thuis.

SWIMM zwemmachine met zwemmer

Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan