De meest verantwoorde keuze

Maximaal energiezuinig – goed voor jou én voor het milieu

Welke Intelligent Pool past bij jou?

Compacte afmeting

Hoogwaardig materiaal

18 cm isolatie

Klein watervolume

Ontspan

Duurzaamheid & gezondheid gaan hand in hand

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Mensen zijn zich meer bewust van het belang van energiebesparing, zowel voor hun eigen financiële situatie als voor het milieu. Ook de kwaliteit van water is van essentieel belang voor zowel mens als natuur. Maar is er eigenlijk wel zoiets als een duurzaam zwembad, vooral als je de ruimte en het budget hebt om er een bij jou thuis te plaatsen?

Een duurzaam zwembad is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw eigen welzijn. Het biedt de mogelijkheid om te genieten van verfrissende zwemsessies terwijl je weet dat je bewust bezig bent met het besparen van energie. Neem de verantwoordelijke keuze en investeer in een duurzaam zwembad van Swimm.

woman in the corner of a pool in the snow

Duurzaam

Een Bewuste keuze:

Het maken van een bewuste keuze is essentieel als het gaat om duurzame zwembaden. Hoewel een zwembad nooit helemaal energieneutraal kan zijn, zijn er wel manieren om het energieverbruik drastisch te verminderen. Een van de belangrijkste aspecten hierbij is de verwarming van het zwembadwater.

Onze zwembaden hebben een compact formaat, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen en een kleinere ecologische voetafdruk hebben. Daarnaast worden ze vervaardigd met hoogwaardig materiaal dat lang meegaat en weinig onderhoud vereist. Bovendien hebben ze een klein watervolume, wat resulteert in lager energieverbruik bij het verwarmen van het water.

Een belangrijk kenmerk van onze zwembaden zijn de 18 cm isolatiepanelen. Deze panelen zorgen voor optimale isolatie, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor kun je het water op een aangename temperatuur houden, zelfs in koudere klimaten, met minder energieverbruik.

Wat maakt Swimm nou zo duurzaam?

Een compact zwemoppervlak zorgt voor minder verdamping en warmteverlies. Hierdoor verbruikt een Swimm aanzienlijk minder energie dan traditionele zwembaden. Daarnaast past een Swimm-zwembad in bijna elke tuin, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte.

Probeer het zelf!

Onze zwembaden worden gebouwd met hoogwaardige materialen die zorgen voor duurzaamheid en een lange levensduur. Dit betekent dat je er jarenlang plezier van kunt hebben zonder zorgen over mogelijke schade of vervanging.

Probeer het zelf!

Een Swimm Intelligent Pool heeft een klein watervolume, wat resulteert in minder energieverbruik bij het verwarmen van het water. Dit betekent lagere verwarmingskosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Probeer het zelf!

Onze zwembaden zijn voorzien van isolatiepanelen met een dikte van 18 cm, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. Dit betekent dat je minder energie nodig hebt om het water op een aangename temperatuur te houden, zelfs in de koudere maanden.

Probeer het zelf!

Bereken zelf hoeveel het verwarmen van een zwembad kost

Ontdek het verschil tussen een "normaal" zwembad en de Swimm Intelligent Pool!

Een aantal vragen om je op weg te helpen

Wat zijn de afmetingen van een Swimm?


De modellen van de Advanced en de All-in-One hebben een binnenmaat van 4,00 m x 2,25 m (lxb) en zijn 1,25 m diep; tegen meerprijs is 1,35 m mogelijk.

Op zoek naar een andere afmeting? Bij de Swimm op Maat bepaal jij het maat! We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op

Is een Intelligent Pool er alleen voor topatleten?

Nee hoor! De Intelligent Pool verleent zich perfect om in de behoeften van de recreatieve gezondheidszwemmer te voorzien. De stroming is namelijk volledig regelbaar, waardoor je ten alle tijden slechts een paar klikken van jouw ideale zwemsnelheid verwijderd bent.

Veel van onze gebruikers streven simpelweg naar een fitter en gezonder leven, maar hebben niet de ambitie om de top te halen. Ook al schamen we ons er natuurlijk niet voor dat onder anderen olympisch kampioenen Maarten van der Weijden, Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman een Intelligent Pool in hun achtertuin hebben staan 😉

Hoe kan een Swimm zoveel zuiniger zijn dan de alternatieven?

Dankzij het compacte formaat en het hoogwaardige materiaal behoort de Intelligent Pool tot een van de meest energiezuinige zwembaden op de markt. Daar doen we trouwens nog een schepje bovenop door extra isolatiepanelen onder en rond het zwembad te plaatsen. Hierdoor ligt het energieverbruik en dus ook jouw energierekening enorm veel lager dan bij een “standaard zwembad".

Met onze interactieve rekenmachine kan je de jaarlijkse verwarmingskosten in kaart brengen en deze (gemiddelde) kosten vergelijken met het verbruik van een "normaal” zwembad.

Bereken het verschil!

Klaar voor de
volgende stap?

Investeer in een gezonde toekomst met een Intelligent Pool van Swimm. Het meest duurzame tegenstroom zwembad op de markt.

a-man-swimming-in-a-pool-in-the-snow