triatlon zwemtraining in zwembad in de tuin thuis

Wat is een SWIMM zwemmachine?

Wat is een SWIMM zwemmachine?

De SWIMM zwemmachine is ontwikkeld met als doel: een ultieme zwemtraining mogelijk maken voor ieder niveau zwemmer/sporter. Ook de amateur zwemmers onder ons moeten prettig kunnen zwemmen in een SWIMM. Aan de basis van het idee staat dat ‘het zwemmen’ moet voelen als zwemmen in open water. Dat betekent dat er veel water nodig is om het lichaam draagkracht en weerstand te geven. Een sterke motor lever het vermogen voor de zweminstallatie die het water door een ingenieus systeem van roosters en begeleiders naar buiten perst. Hierdoor komt het water er als een gladde stroom water uit en is alle turbulentie weg die bij veel andere jet stream systemen wel aanwezig is. Er wordt op de maximale stand ongeveer 1,2 miljoen liter water per uur geproduceerd met de snelheid die gelijk is aan het olympisch niveau lange baan zwemmen.

Meer weten over de Swimm zwemmachine?

Wilt u ook zo’n zwemmachine? Laat uw gegevens achter en we maken een informatiepakket voor u!

Download hier uw informatiepakket

Hydraulische aandrijving

Er is voor hydraulische aandrijving gekozen omdat het met een elektromotor simpelweg niet mogelijk is om zo veel water in deze snelheid te produceren. Er mag in een zwembad namelijk niet meer dan 24 Volt gebruikt worden en dan wordt het technisch niet meer haalbaar om zulke grote vermogens over te brengen op het water.

De hydraulische aggregaat staat in de techniekruimte. Een technische installatie kan tot ongeveer 20 meter afstand  gemaakt worden van het zwembad. Er is gekozen voor een silent pomp waardoor deze aggregaat relatief stil is en prima in een technische ruimte fungeert. Er wordt met glycol gewerkt. Dit is geschikt voor de voedingsmiddelen branche en wordt als milieu vriendelijk beschouwd.

De voordelen van zwemmen:

  • een beter hart
  • verbetering van de longen
  • meer energie
  • minder stress
  • minder spanning in je lichaam
  • meer ontwikkelde spieren
  • meer evenwicht in je lichaam
  • meer soepelheid
  • meer kracht in je hele lichaam
  • verbeterde bloedsomloop

Intelligent systeem: zwemsoftware

De waterstroom wordt door een computer aangestuurd. Daar is speciale software voor geschreven. De stroming is traploos instelbaar. Zo kan iedereen een snelheid zoeken die goed bij zijn niveau past. Met de zwemsoftware van Swimm kun u vanuit de woonkamer uw zwemprogramma’s bewerken en de prestaties te volgen. Verder kunt u zelf uw programma maken voor een zwemtraining en in de grafieken kunt u de progressie die u maakt volgen.

Zwemsoftware

sfeer plaatje van antraciet zwembad met mooi poolhouse riet gedekt

Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan