Health

Zwemmen is gezond!

Zwemmen is gezond!

Een fysiotherapeut weet het al lang; met zwemmen kan veel bereikt worden. Doordat het lichaam drijfvermogen heeft wordt de spierspanning minder naarmate het lichaam dieper in het water ligt. Hierdoor worden veel oefeningen veel eenvoudiger omdat het lichaam in het water minder last heeft van de zwaartekracht. Zo kunnen mensen met o.a. rugklachten goed geholpen worden. Vaak is een groot zwembad te duur voor een fysiotherapeut om aan te schaffen. Met een Swimm kan een therapeut wel hydrotherapie geven doordat de Swimm wel betaalbaar is.

Weten wat een Swimm zwemmachine kost?

Wilt u ook zo’n zwemmachine voor uw vereniging? Laat uw gegevens achter en we maken een offerte voor u!

Voor wie is hydrotherapie of therapeutisch zwemmen geschikt?

Hydrotherapie of therapeutisch zwemmen kan u goed helpen bij verschillende beweeg- en pijnklachten. Bewegen en oefenen in het water is ideaal wanneer iemand herstellende is van kanker of last heeft van gewrichtsklachten, zoals artrose, reuma of fybromyalgie. Maar de training helpt ook bij orthopedische klachten bijvoorbeeld na een operatie of wanneer u een ziekte hebt als Parkinson of Multiple Sclerose.

Wat is hydrotherapie of therapeutisch zwemmen?

Hydrotherapie is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder uw gewrichten veel te belasten. Je werkt hierbij aan je persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit.

Oefentherapie in het water

Bij hydrotherapie of therapeutisch zwemmen maakt u gebruik van aquafitness-apparatuur en drijfmaterialen. Er wordt gezwommen in verwarmd water. Onder begeleiding doet u oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit en aansluiten op uw doelen of wensen. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat.

Bent u Fysiotherapeut?

Wilt u meer weten van de SWIMM bij u op de werkvloer? SWIMM biedt meerdere mogelijkheden voor bij u op de werkvloer. Wij komen graag bij u langs om u te informeren over de mogelijkheden van een SWIMM.


Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan