ontspannen in een swimm zwemmachine

Weinig kans op blessures

in een zwembad lekker ontspannen met een swimm zwemmachine

Zwemmen = weinig kans op blessures

Wanneer we gaan sporten lopen we altijd kans op blessure maar bij zwemmen  is de kans op blessure echt klein. Voor de doorgewinterde en goed getrainde sporters ligt dit risico misschien wat lager doordat zij een goed getraind lichaam hebben, maar bij de meeste mensen onder ons is dit nog wel degelijk een risico. Vooral bij sporten zoals hardlopen of bootcamp, waarbij veel klappen moeten worden opgevangen, gelijk aan het eigen gewicht van de sporter, is het risico groter. Logisch want bij iedere stap “valt” het hele gewicht van de sporter op zijn of haar voeten en knieën. Daardoor is een misstap of overbelasting snel gebeurd, met blessure tot gevolg. Dit is onder andere voor veel mensen een overweging om niet te gaan sporten.

Meer informatie over de Swimm zwemmachine?

In het informatiepakket vindt u informatie over de prijzen en afmetingen van de Swimm!

Download hier uw informatiepakket

zwemmen = weinig kans op blessures.

Waarom heeft zwemmen zo weinig kans op blessures? Het voordeel is dat het water een groot gedeelte van ons gewicht draagt. Het lichaam heeft drijfvermogen, dus bij iedere oefening zal er aanmerkelijk minder weerstand worden uitgeoefend op de spieren en gewrichten dan bij sporten op “het droge”. Heel simpel uitgelegd; iemand die 100 kg weegt, heeft normaal gesproken ook 100 kg druk op zijn voeten en gewrichten. In het zwembad wordt dit ongeveer met de helft verminderd. Zo is dus de kans op blessure ook kleiner want er zit veel minder belasting op het lichaam.

de swimm, ideaal voor training in water!

Zo zie je dat we de Swimm intelligent pool voor meer doeleinden kunnen inzetten dan alleen maar voor zwemmen. Het zwembad is niet groot en daardoor met relatief weinig kosten op temperatuur te houden. Fysiotherapeuten zijn blij met een klein zwembad als de Swimm. Hierin kunnen met heel veel patiënten oefeningen worden gedaan die “op het droge” ontzettend zwaar zullen zijn voor deze mensen. Neem als voorbeeld patiënten met rugletsel. In het zwembad zullen zij dus met 50% minder gewicht op de gewrichten trainen waardoor er al veel eerder in een herstel proces kan worden gestart.

 

 

 

 

dOORDAT WATER 40 % VAN HET LICHAAMSGEWICHT DRAAGT, IS DE KANS OP BLESSURES VEEL MINDER”

 

 

 

Swimm intelligent pool

Kom Swimm zelf ervaren

‘Zwemmen in een swimm moet je doen,” aldus Mark Smits, bedenker van de SWIMM. ‘Dan voel je, wat ik probeer uit te leggen’

Vraag een adviesgesprek aan