Swimm Technology

Ontdek de kracht van Swimm's baanbrekende tegenstroom technologie

Innovatie & tegenstroming
De Kracht van PowerFlow en lazy river

Stap in de toekomst van zwemmen met onze geavanceerde PowerFlow technologie. Bij Swimm transformeren we uw zwemervaring door de standaard waterstroming naar een hoger niveau te tillen. Vergeet de traditionele, oneffen waterstroom van jets en turbines; onze PowerFlow technologie biedt een gestroomlijnde, energie-efficiënte waterbeweging, perfect voor elke zwemstijl. Of u nu traint voor competitie of zwemt voor ontspanning, ontdek hoe onze innovatieve benadering de manier waarop u beweegt in water verandert.

“Will is a true professional and master of his craft.”

Alex Tachov, Founder, Poise

Power Flow

Ontdek de kracht van Swimm's baanbrekende tegenstroom technologie, waar stroming centraal staat in het creëren van een ideale zwemervaring. Met onze geavanceerde PowerFlow technologie hebben we een revolutie teweeggebracht in zwembadstroming. Traditionele systemen zoals een Jet strem of turbine systemen vallen vaak tekort in het produceren van een soepele waterstroom, maar met PowerFlow hebben we dit probleem opgelost.

PowerFlow technologie maakt gebruik van een propeller die op laag toerental draait, maar toch een enorme hoeveelheid water verplaatst met minimale energie-input. De innovatieve keerkleppen in de stromingskast zorgen voor een rustige omzetting van water, resulterend in een uitzonderlijk gladde en gelamineerde waterstroom. De hydraulische aandrijving stelt ons in staat om met minder dan 600 toeren per minuut een indrukwekkende hoeveelheid water te verplaatsen van 1.000.000 tot wel maximaal 2.000.000 liter per uur, geproduceerd door een krachtige 46 cm brede schroef.

Maar dat is nog niet alles.

De technologie omvat ook strategisch geplaatste keerkleppen die zorgen voor een optimale stroomrichting, waardoor het water moeiteloos naar voren wordt geleid. De circulatie die ontstaat na de propeller word er volledig uit gehaalt. Na jaren van intensief testen en experimenteren hebben we bij Swimm een systeem ontwikkeld dat goed is. Het resultaat is een wateruitstroom die ongeëvenaard is - technisch gezien het dichtst bij zwemmen in open water.

Onder de schroef, waar het water wordt aangezogen, kan de stroming turbulent zijn, gemarkeerd met oranje en gele kleuren, vergelijkbaar met zwemmen achter de propeller van een krachtige boot.  Deze turbulentie is een onaangename ervaring voor zwemmers. Daarom is het gebruik van onze propeller en PowerFlow technologie van cruciaal belang om het water te kalmeren en te zorgen voor een prettige zwemervaring.

Lazy River

Ontwikkeld door Swimm, vertegenwoordigt de top in zwemtechnologie, door een gelijkmatige en continue waterstroom in het tegenstroomzwembad te garanderen. Dit innovatieve systeem elimineert de veelvoorkomende turbulentieproblemen in traditionele zwembaden door de afzuiging van het water buiten het zwemgebied te plaatsen, wat resulteert in een homogene watercirculatie.

Dit ontwerp leidt tot een brede en diepe zwemzone, waarin het water overal met gelijke snelheid stroomt, waardoor een consistente en plezierige zwemervaring wordt gecreëerd. Het unieke aan Lazy River is de combinatie met de Power Flow module van Swimm, die de naadloze en laminaire waterstroom faciliteert. Dit synergetische effect maakt Swimm's Intelligent Pool uniek en plaatst het op een wereldklasse niveau.

De onderscheidende doorstroming die Lazy River biedt, maakt het een superieure keuze vergeleken met andere zwemsystemen, en belooft een zwemervaring die u niet wilt missen.

Zwemzone

De zwemzone is een essentiële component van en tegenstroomzwembad, waar het water optimale weerstand biedt voor zwemactiviteiten. Een effectieve zwemzone simuleert de condities van natuurlijk water, waarbij het hele lichaam gelijkmatig ondersteund wordt, resulterend in een efficiënte en comfortabele zwemervaring. Powerflow en Lazy River produceren een breed en diep ontwerp van de zwemzone, wat zorgt voor een storingsvrije zwemomgeving, in contrast met traditionele systemen die vaak beperkte en turbulente zwemzones hebben.

Lazy River

Kies voor Swimm en ervaar de revolutie in zwembadstroming - waar comfort, efficiëntie en prestaties samenkomen voor de ultieme zwemervaring.

Ontdek de perfecte combinatie van PowerFlow en Lazy River technologie, exclusief bij Swimm, voor een ongeëvenaarde zwemervaring. Met de geavanceerde PowerFlow technologie verbeteren we de stroming in het zwembad, maar dat is slechts het begin van de innovatie.

Bij Swimm begrijpen we dat de stroming van cruciaal belang is voor een soepele zwemervaring. Daarom hebben we de Lazy River techniek geïntroduceerd, die het water door het zwembad leidt zonder enige afleiding of obstructie. Door water aan de ene kant van het zwembad in te stuwen en aan de andere kant weer uit te zuigen, creëren we een gelijkmatige stroming van voor naar achter, waardoor zwemmers ongehinderd kunnen genieten van hun zwemsessie.

In het systeem van de Lazy River ontstaat er een brede en diepe stroming. In de zwemzone beweegt het water overal in dezelfde richting, namelijk van voor naar achter. In de overgangszone beweegt het water langzaam mee in de richting naar achteren. De stromingsnelheid is overal gelijk, van voor tot achter. Dit betekent dat het voor de zwemmer niet uitmaakt op welke positie deze zich in het zwembad bevindt. Je kunt dus rustig wanneer je moe bent iets afzakken in de stroming en later weer even extra hard zwemmen om terug in positie te komen.

De Lazy River techniek zorgt ervoor dat achterin het zwembad, waar turbulentie zal optreden, het water efficiënt wordt opgevangen door het retour stromingsystem. Dit betekent dat de zwemzone, waar het voor zwemmers echt om draait, altijd fantastisch blijft - vrij van onnodige turbulentie en obstakels.

Lees de whitepapers

Mockup

Tegenstroom Classificatie

Tegenstroomsystemen, essentieel in zwembaden om effectieve zwemtraining mogelijk te maken in beperkte ruimtes, worden geclassificeerd op basis van hun werking en toepassing.
Mockup

Alles over zwemzones

Het document over zwembadzones behandelt gedetailleerd het zwemzone concept en de achterliggende wetenschap.

Entwerfen Sie Ihren Traumpool

Intelligent Pool konfigurieren

Testen Sie den Intelligent Pool selbst

Testen Sie Intelligent Pool