Nu op vooraad:
Swimm Intelligent Pool: Olympic

SWIMM ZOMER
MAGAZINE

Ontdek de perfecte zomerervaring met het gratis Swimm Zomermagazine! Leer alles over Intelligent Pools, gezondheidsvoordelen en duurzaamheid, en laat je inspireren door prachtige foto's en recensies van andere eigenaren. Download nu en beleef de zomer in je eigen tuin!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Zwemervaring
Leestijd:
8
Minuten

Creëer de Perfecte Zwemervaring met Powerflow-Technologie

Voor de ultieme zwemervaring is niet alleen techniek, maar ook de kwaliteit van het zwemwater van groot belang. Bij Swimm begrijpen we dat zwemmers verlangen naar de sensatie van open water zonder de beperkingen van traditionele zwembaden. De Powerflow-technologie van Swimm heeft deze zorg opgelost door een consistente, laminaire waterstroom te creëren die de ervaring van open water nabootst. Ontdek hoe de geavanceerde innovaties van Swimm u helpen om de perfecte zwemervaring te bereiken.
Geschreven door
Mark Smits
Gepubliceerd op
January 23, 2024

Elke fervente zwemmer droomt van de perfecte slag, naadloze ademtechniek en dat alles in het ideale water. Bij Swimm hechten we waarde aan de essentie van het zwemmen en streven we ernaar om de meest authentieke ervaring te bieden, alsof u door natuurlijk water glijdt. Dit doel hebben we bereikt met onze geavanceerde Powerflow-technologie, die ervoor zorgt dat u kunt genieten van de vrijheid van open water, direct in uw achtertuin.

De Kracht van Powerflow-technologie

In het hart van onze Powerflow-technologie ligt een uniek stromingssysteem dat ontworpen is om de ervaring van het zwemmen in een natuurlijk lichaam van water te repliceren. De brede, laminaire stroming die door onze Swimm-units wordt gegenereerd, maakt dit mogelijk. Dankzij een grote propeller van 40 centimeter, lage toerentallen en keerkleppen, wordt het water efficiënt en op een gecontroleerde manier door het zwembad geleid, waardoor een consistente flow van voor naar achter ontstaat. Dit resulteert in een stromend water dat aan alle kanten gelijkmatig en zacht aanvoelt, essentieel voor die ultieme zwemervaring.

De laminaire stroming van onze Powerflow vermindert wervelingen en inconsistenties in het water, wat vaak een uitdaging vormt in traditionele zwembaden. Bovendien, wanneer gebruikt in combinatie met het Lazy River systeem - het andere juweel in de Swimm-kroon - kunnen we een ongeëvenaarde gladde waterstroom garanderen die u transporteert naar een serene rivier in de vrije natuur.

Nut van de Lazy River

De Lazy River is Swimm's eigen oplossing voor het creëren van die natuurlijke stroomervaring. Anders dan andere zwembaden, waar water vaak doodloopt tegen de wanden, laat ons systeem het water rondom circuleren, waarbij het glad en vrij van stromingen blijft tot het bij een opvangbak aankomt. Hier wordt het water met alle vrijgekomen energie teruggeleid naar de Swimm unit, waardoor het opnieuw deel kan uitmaken van de circulaire beweging.

Dit systeem is niet alleen innovatief, maar ook essentieel voor het ontwerp van een tegenstroomzwembad dat een echt natuurlijke zwemervaring levert. Zoals een dobber met de stroom mee wordt genomen, wilt u als zwemmer ook meegenomen worden door een stroom die nabootst wat u in een rivier of bij het zwemmen in zee zou ervaren.

Software die zich Aanpast aan U

Een zwembad van Swimm is niet compleet zonder onze unieke software die zwemmers de mogelijkheid biedt om de Powerflow naar wens aan te passen. Of u nu een beginner bent of een getrainde zwemmer, onze software maakt het mogelijk om de stroming te reguleren voor het ideale conditieniveau. Gebruikers kunnen hun eigen accounts aanmaken en aangepaste trainingsprogramma's ontwerpen, van eenvoudige tot geavanceerde intervalprogramma's.

Het is niet alleen de fysieke ervaring die we willen verbeteren, maar ook de integratie met slimme technologie. Onze software kan gekoppeld worden aan slimme apparaten zoals telefoons of internet-tv's, waardoor u uw zwembad op afstand kunt beheren. Dit niveau van personalisatie en controle zorgt ervoor dat uw zwemsessies niet alleen effectief zijn, maar ook plezierig.

De Zwemzone: Definitie van Ruimte

Rustig water is slechts een aspect van wat een zwembad van Swimm speciaal maakt. De zwemzone is een concept dat verwijst naar de ruimte die beschikbaar is voor uw bewegingen terwijl u zwemt. Denk eraan als een kubus waarin uw lichaam vrij kan bewegen met een laminaire flow die u ondersteunt. Bij Swimm geloven we dat de zwemzone groot en breed moet zijn, waardoor een natuurlijke waterbeleving ontstaat zonder turbulenties of onaangename wervelingen.

Isolatie voor Een Constante Ervaring

Een aspect dat vaak onopgemerkt blijft, maar van cruciaal belang is voor een consistente zwemervaring, is de isolatie van een zwembad. Swimm-zwembaden zijn uitzonderlijk goed geïsoleerd, waardoor ze energie-efficiënt zijn en de temperatuur constant blijft.

Hoe simuleert de Powerflow-technologie van Swimm open waterzwemmen?

De Powerflow-technologie van Swimm simuleert open waterzwemmen door een brede en laminaire waterstroming te creëren. De grote propeller, lage toerentallen en keerkleppen werken samen om een gelijkmatige stroom te genereren zonder turbulentie, gewoonlijk geassocieerd met traditionele zwembaden.

Kan ik mijn Swimm-zwembad aanpassen aan mijn zwemvaardigheid?

Ja, met de Swimm-software kunt u de stroming aanpassen en gepersonaliseerde trainingsprogramma's ontwerpen die voldoen aan uw conditieniveau en zwemvaardigheid.

Is het mogelijk om de Swimm-tegenstroom te bedienen via mijn telefoon of TV?

Ja, de Swimm-software kan worden gekoppeld aan een smartphone of een internet-tv voor afstandsbediening, waardoor u uw zwemervaring kunt aanpassen en uw voortgang kunt volgen.

Hoe draagt de isolatie van een Swimm-zwembad bij aan de zwemervaring?

De uitstekende isolatie van Swimm-zwembaden zorgt voor een consistente watertemperatuur en energie-efficiëntie, wat bijdraagt aan een aangename en ononderbroken zwemervaring.

Wat is de 'zwemzone' bij Swimm en waarom is het belangrijk?

De 'zwemzone' is het gebied in het zwembad waar de stroming gelijkmatig en sterk genoeg is om comfortabel te zwemmen. Dit gebied is speciaal ontworpen om een natuurlijk gevoel van zwemwater te bieden zonder turbulenties of andere storingen.

Dé Tegenstroom Zwembaden

De Swimm Intelligent Pool is een compact, energiezuinig en onderhoudsarm thuiszwembad voorzien van geavanceerde watercirculatie en slimme software, waarmee u het hele jaar door in luxe kunt werken aan uw gezondheid.

Lees Ook

Interviews, tips en artikelen

Welk tegenstroom systeem past bij jou?

Ben je een fervente zwemliefhebber op zoek naar de juiste uitrusting om jouw training naar een hoger niveau te tillen? Of je nu net begint met zwemmen of een ervaren zwempro zou kunnen zijn, er zijn diverse tegenstroomsysteem opties die aan jouw persoonlijke behoeften kunnen voldoen. Ontdek de belangrijkste kenmerken van verschillende modellen en leer welk systeem ideaal is voor jouw zwemroutine.
Lees de blog
Techniek
Leestijd:
6
Min.

Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar? [6 simpele stappen]

Ontdek hoe je in 6 stappen je zwembad winterklaar maakt. Check het artikel en bereid je voor op de winter.
Lees de blog
Lifestyle
Leestijd:
3
Min.

Prefab zwembad: voordelen, kosten [+ een kleine variant]

Interesse in een prefab zwembad? Ontdek nu de voordelen en het kostenplaatje van een prefab zwembad!
Lees de blog