SWIMM ZOMER
MAGAZINE

Ontdek de perfecte zomerervaring met het gratis Swimm Zomermagazine! Leer alles over Intelligent Pools, gezondheidsvoordelen en duurzaamheid, en laat je inspireren door prachtige foto's en recensies van andere eigenaren. Download nu en beleef de zomer in je eigen tuin!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Duurzaamheid
Leestijd:
7
Minuten

Duurzaamheid en verbruik?

In een tijdperk waar duurzaam leven niet meer weg te denken is, draagt Swimm bij aan een groenere toekomst met zwembaden die een stap voor zijn op het gebied van energie-efficiëntie. Met een focus op compacte afmetingen, geavanceerde materialen en superieure isolatie, biedt Swimm een milieuvriendelijk alternatief voor zwemliefhebbers, zonder in te leveren op de zwemervaring.
Geschreven door
Mark Smits
Gepubliceerd op
February 6, 2024

De keuze voor een zwembad wordt steeds vaker beïnvloed door de impact op het milieu en de kosten op lange termijn. Swimm, gespecialiseerd in compacte tegenstroomzwembaden, heeft dit begrepen en integreert duurzaamheid in elk aspect van zijn zwembaden.

Innovatieve Isolatie Voor Energiebehoud

Een van de onderscheidende kenmerken van Intelligent Pools is de superieure isolatie. Een Intelligent Pool kan tot 18 centimeter XPS-isolatie bevatten rondom. Deze isolatie, bekend om zijn hoge drukvastheid en vochtwerende eigenschappen, wordt zowel aan de zijkanten als op de bodem aangebracht[1]. Het gevolg is een optimaal geïsoleerd zwembad dat warmte uitzonderlijk goed vasthoudt. Dit betekent dat, zelfs in koude omstandigheden, de Swimm behaaglijk blijft met een fractie van de energie die normaliter vereist is voor het verwarmen van een gemiddeld zwembad.

Door de Seizoenen Heen: Jaarrond Duurzaam Zwemplezier

Swimm bewijst dat zwemmen niet seizoensgebonden hoeft te zijn. Met een R-waarde van 4.8 kunnen klanten het hele jaar door zwemmen in hun Swimm, terwijl de energierekening laag blijft. In tegenstelling tot de 60.000 tot 80.000 liter die gebruikelijk is in standaard zwembaden, heeft een Intelligent Pool een capaciteit van slechts 16.000 liter water. Hierdoor ligt het energieverbruik veel lager[2].

Compact Ontwerp, Grote Impact

Het compacte ontwerp van Intelligent Pools brengt nog een ander voordeel met zich mee: een verminderd verbruik van water. Niet alleen vermindert dit de noodzakelijke chemicaliën voor waterbehandeling, maar het verlaagt ook de hoeveelheid energie die nodig is om het water te circuleren en te zuiveren.

Superieure Materiaalkeuze Voor Langdurige Duurzaamheid

Intelligent Pools zijn niet alleen gemaakt om efficiënt te zijn in energieverbruik; ze zijn ook gebouwd om lang mee te gaan. Het gebruik van polypropyleen, bekend om zijn taaiheid en weerstand tegen lage temperaturen, versterkt de duurzaamheid. Roestvast staal dat behandeld is tegen corrosie, garandeert dat onderdelen decennialang meegaan zonder onderhoudsvereisten.

Het ontwerp van Swimm biedt daarbij ook een ruimtebesparende oplossing. Elk zwembad wordt geleverd met een cover die niet alleen warmte vasthoudt, maar tevens dient als veiligheidsmaatregel. Bovendien kan de oppervlakte van het zwembad volledig worden geïsoleerd om zo warmteverlies nog verder te beperken.

Lage Onderhoudskosten en Verbruik

De automatische waterbehandeling die in elke Intelligent Pool wordt geïnstalleerd, zorgt voor gemak. De pH-waarden en chloorconcentratie worden automatisch aangepast, waardoor de noodzaak voor frequent onderhoud vermindert. Dit betekent dat klanten tijd en geld besparen, terwijl de impact op het milieu wordt verminderd door het efficiënter gebruik van chemicaliën.

Toekomstbestendig Zwemmen

Met de toenemende zorg over het milieu en de stijgende energiekosten kiezen meer mensen voor toekomstbestendige mogelijkheden. Intelligent Pools vertegenwoordigen wijsheid op lange termijn, waarbij ze een lager energieverbruik koppelen aan duurzame zwempraktijken, zonder compromissen te sluiten op kwaliteit of prestaties.

Het is duidelijk dat wanneer je kiest voor Swimm, je kiest voor een groenere en duurzamere levensstijl. Het kleinere formaat, geavanceerde isolatie en slimme technologieën maken Swimm niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een economisch slimme investering die op lange termijn blijft geven. Met Swimm kunnen zwemliefhebbers genieten van hun passie terwijl ze actief bijdragen aan een betere wereld.

Q: Hoeveel kan ik besparen op mijn energierekening met een Intelligent Pool?

A: Een Intelligent Pool kan jaar rond warm gehouden worden voor ongeveer 1500 kilowattuur, wat aanzienlijk minder is in vergelijking met traditionele zwembaden.

Q: Is een Intelligent Pool geschikt om het hele jaar door te zwemmen?

A: Ja, dankzij de uitstekende isolatie kunt u in alle seizoenen gebruikmaken van een Intelligent Pool, zelfs in de winter.

Q: Hoe draagt het compacte ontwerp van Swimm bij aan duurzaamheid?

A: Door zijn compacte afmetingen verbruikt een Intelligent Pool minder water en energie, zowel voor verwarming als onderhoud, wat resulteert in een lagere milieu-impact.

Q: Hoe lang gaan Intelligent Pools mee?

A: Intelligent Pools zijn gemaakt van duurzame materialen zoals polypropyleen en gebeitst roestvast staal, waardoor ze vele jaren meegaan zonder aanzienlijk onderhoud.

Q: Waarom is goede isolatie belangrijk voor een zwembad?

A: Goede isolatie helpt de warmte vast te houden, wat cruciaal is voor het verlagen van de energiekosten en het milieu minder belast.

Dé Tegenstroom Zwembaden

De Swimm Intelligent Pool is een compact, energiezuinig en onderhoudsarm thuiszwembad voorzien van geavanceerde watercirculatie en slimme software, waarmee u het hele jaar door in luxe kunt werken aan uw gezondheid.

Lees Ook

Interviews, tips en artikelen
Gezondheid & Fitness
Leestijd:
5
Min.

Koud water zwemmen: voordelen, risico’s + tips

Wat doet koud water zwemmen op korte en lange termijn met het lichaam? Welke risico's zijn er en hoe kan je deze minimaliseren? 
Lees de blog
Techniek
Leestijd:
6
Min.

Hoe onderhoud je een zwembad? [tips, kosten & materialen]

Ontdek in dit artikel hoe je je zwembad onderhoudt, wat het je kost en welke materialen je nodig hebt.
Lees de blog
Gezondheid
Leestijd:
5
Min.

Zwemmen en Gezondheid: Levensloop Bestendig

Zwemmen is een van de meest complete vormen van lichaamsbeweging die er bestaat. Het is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar heeft ook tal van voordelen voor de mentale gezondheid. Het mooie van zwemmen is dat het op elke leeftijd beoefend kan worden en dat het een levensloop bestendige activiteit is. In deze blog gaan we dieper in op het concept van levensloop bestendigheid en hoe zwemmen kan bijdragen aan een gezonde levensstijl op elke leeftijd.
Lees de blog