SWIMM ZOMER
MAGAZINE

Ontdek de perfecte zomerervaring met het gratis Swimm Zomermagazine! Leer alles over Intelligent Pools, gezondheidsvoordelen en duurzaamheid, en laat je inspireren door prachtige foto's en recensies van andere eigenaren. Download nu en beleef de zomer in je eigen tuin!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Swimm
Leestijd:
4
Minuten

Maarten van der Weijden's Nieuwe Record: 45 Uur Zwemmen in Tegenstroombad

In een ontzagwekkende demonstratie van menselijke vastberadenheid en fysieke kracht heeft Maarten van der Weijden, de Nederlandse Olympische kampioen en bekend langeafstandszwemmer, zichzelf wederom overtroffen door een nieuw wereldrecord te vestigen.
Geschreven door
Mark Smits
Gepubliceerd op
March 7, 2024

In een ontzagwekkende demonstratie van menselijke vastberadenheid en fysieke kracht heeft Maarten van der Weijden, de Nederlandse Olympische kampioen en bekend langeafstandszwemmer, zichzelf wederom overtroffen door een nieuw wereldrecord te vestigen. Ditmaal betrof het een non-stop zwemtocht van 45 uur in een tegenstroombad, een prestatie die niet alleen de fysieke grenzen van uithoudingsvermogen testte, maar ook diende als een emotioneel eerbetoon aan een diep persoonlijk verlies.

De achtertuin van Van der Weijden, waar het evenement plaatsvond, werd het toneel van deze ongekende uitdaging. De zwemmarathon begon in de vroege uurtjes van 28 december en concludeerde laat in de nacht van 29 december. Elk uur van de ononderbroken zwemtocht werd symbolisch gewijd aan een jaar uit het leven van zijn overleden vriend Sebastiaan, die op 45-jarige leeftijd tragisch aan kanker is overleden. Dit emotionele aspect verleende een extra dimensie aan de al indrukwekkende fysieke prestatie.

De symboliek werd nog intenser door de ceremoniële actie van het aansteken van fakkels; voor elk voltooid uur werd een fakkel aangestoken, wat resulteerde in een emotioneel geladen beeld van 45 brandende fakkels aan het einde van de marathon. Deze fakkels vertegenwoordigden niet alleen elk jaar van Sebastiaan's leven, maar markeerden ook de 45 kankeronderzoeken gefinancierd door de Maarten van der Weijden Foundation, een directe link leggend tussen persoonlijke herinnering en de grotere strijd tegen kanker.

Het tegenstroombad, in Van der Weijden's tuin, speelde een cruciale rol in deze prestatie, door een constante stroming te bieden die het mogelijk maakte voor de zwemmer om ononderbroken door te gaan. Hoewel de technologie van het bad ongetwijfeld heeft bijgedragen aan deze prestatie, was het duidelijk dat het vooral de mentale kracht en fysieke uithoudingsvermogen van Van der Weijden zelf waren die centraal stonden.


De prestatie van Maarten van der Weijden in het tegenstroom zwembad is erkend door het Guinness Book of Records. Hij heeft zijn eigen record van 32 uur verbeterd tot 45 uur onafgebroken zwemmen. Dit benadrukt niet alleen zijn persoonlijke doorzettingsvermogen en toewijding maar ook de uitmuntende kwaliteit en mogelijkheden van Swimm's tegenstroombaden. Voor meer informatie over dit wereldrecord en de definitie van onafgebroken zwemmen in een tegenstroom zwembad, kunt u bezoeken: Continuous swim in a counter-current pool.

Dé Tegenstroom Zwembaden

De Swimm Intelligent Pool is een compact, energiezuinig en onderhoudsarm thuiszwembad voorzien van geavanceerde watercirculatie en slimme software, waarmee u het hele jaar door in luxe kunt werken aan uw gezondheid.

Lees Ook

Interviews, tips en artikelen
Techniek
Leestijd:
3
Min.

Afmeting zwembad: hoe kies je de ideale grootte van je bad?

Ontdek in dit artikel wat de ideale grootte is van je splinternieuwe zwembad, veel zwemplezier alvast!
Lees de blog
Techniek
Leestijd:
6
Min.

Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar? [6 simpele stappen]

Ontdek hoe je in 6 stappen je zwembad winterklaar maakt. Check het artikel en bereid je voor op de winter.
Lees de blog
Duurzaamheid
Leestijd:
8
Min.

Gezond & Duurzaam

Duurzaamheid en gezondheid gaan hand in hand in de moderne wereld. Vooral in de zwembadindustrie hebben innovatieve oplossingen geleid tot milieuvriendelijke en energie-efficiënte systemen. In deze blog verkennen we hoe Swimm, met zijn compact ontwerp en superieure isolatie, een gezonde en duurzame zwemervaring biedt die zowel de planeet als de gebruikers ten goede komt.
Lees de blog