Nu op vooraad:
Swimm Intelligent Pool: Olympic

SWIMM ZOMER
MAGAZINE

Ontdek de perfecte zomerervaring met het gratis Swimm Zomermagazine! Leer alles over Intelligent Pools, gezondheidsvoordelen en duurzaamheid, en laat je inspireren door prachtige foto's en recensies van andere eigenaren. Download nu en beleef de zomer in je eigen tuin!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Techniek
Leestijd:
6
Minuten

Swimm Intelligent Pool vs Jetstream: Wat zijn de verschillen?

Als je op zoek bent naar een manier om in je eigen zwembad te kunnen zwemmen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Twee van de meest populaire systemen zijn de Swimm Intelligent Pool en de Jetstream. Beide systemen zijn ontworpen om stroming te creëren waar je tegenin kunt zwemmen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In dit blog zullen we de Swimm Intelligent Pool en de Jetstream vergelijken en de verschillen tussen de twee systemen bespreken.
Geschreven door
Mark Smits
Gepubliceerd op
February 6, 2024

Inhoudsopgave:

 1. Powerflow techniek en Lazy River techniek
 2. Kracht en weerstand
 3. Zwemzone en comfort
 4. Regelbaarheid
 5. Maatwerk zwembaden
 6. Conclusie

1. Powerflow techniek en Lazy River techniek

De Swimm Intelligent Pool maakt gebruik van Powerflow techniek en Lazy River techniek om een optimale zwemervaring te bieden. Bij de Powerflow techniek wordt water met behulp van een grote propeller op rustig toerental in het zwembad gepompt. Door de keerkleppen en uitgemeten techniek wordt het water rustig en laminaire in het zwembad gepompt. Dit resulteert in een brede en diepe zwemzone waarin je ontspannen kunt zwemmen. Het water voelt aan als zwemmen in buitenwater en is volledig regelbaar, waardoor het geschikt is voor zowel topzwemmers als amateurzwemmers.

De Jetstream daarentegen bestaat al zo'n 30 jaar en is een van de eerste systemen die werd gebruikt om stroming te creëren in een zwembad. Het systeem maakt gebruik van een krachtige pomp die water met een snelheid van 50.000 tot 60.000 liter per uur in het zwembad blaast. De straal van de Jetstream is slechts enkele centimeters in doorsnede, maar biedt voldoende weerstand om tegenin te zwemmen. Echter kan de krachtige straal als vervelend worden ervaren en is de zwemzone erg klein.

2. Kracht en weerstand

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Swimm Intelligent Pool en de Jetstream is de kracht en weerstand die ze bieden tijdens het zwemmen. De Powerflow techniek van de Swimm Intelligent Pool zorgt voor een brede en diepe zwemzone met een constante stroming. Dit zorgt voor een natuurlijke weerstand die vergelijkbaar is met zwemmen in buitenwater. Het water voelt prettig aan en biedt voldoende weerstand om een goede zwemtraining te kunnen doen.

De Jetstream daarentegen biedt een krachtige straal die voldoende weerstand biedt om tegenin te zwemmen. Echter kan deze krachtige straal ook als vervelend worden ervaren, vooral wanneer deze op je hoofd terechtkomt. Daarnaast is de zwemzone erg klein, waardoor je precies in het midden van de straal moet liggen om een goede balans te vinden tijdens het zwemmen.

3. Zwemzone en comfort

Een ander belangrijk verschil tussen de Swimm Intelligent Pool en de Jetstream is de grootte van de zwemzone en het comfort tijdens het zwemmen. De Powerflow techniek van de Swimm Intelligent Pool zorgt voor een brede en diepe zwemzone waarin je ontspannen kunt zwemmen. Het water voelt aan als zwemmen in buitenwater en biedt voldoende ruimte om vrij te bewegen. Dit zorgt voor een comfortabele zwemervaring waarin je je volledig kunt concentreren op je zwemtechniek.

De Jetstream daarentegen biedt een zeer kleine zwemzone, waardoor je beperkt bent in je bewegingsvrijheid. Je moet precies in het midden van de straal liggen om een goede balans te vinden tijdens het zwemmen. Daarnaast kan de krachtige straal ook als oncomfortabel worden ervaren, vooral wanneer deze op je hoofd terechtkomt.

4. Regelbaarheid

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het vergelijken van de Swimm Intelligent Pool en de Jetstream is de regelbaarheid van de systemen. De Powerflow techniek van de Swimm Intelligent Pool is volledig regelbaar, waardoor je de stroming naar wens kunt aanpassen. Dit maakt het systeem geschikt voor zowel topzwemmers als amateurzwemmers, omdat je de weerstand kunt aanpassen aan je eigen niveau.

De Jetstream daarentegen is nauwelijks regelbaar. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een keerklep die met de hand moet worden bediend om de waterstraal af te knijpen. Dit kan lastig zijn en zorgt ervoor dat de weerstand niet nauwkeurig kan worden aangepast. Daarnaast wordt er vaak de mogelijkheid geboden om luchtbellen in te pompen, maar dit kan het zwemmen oncomfortabel maken.

5. Maatwerk zwembaden

Een voordeel van de Jetstream is dat het systeem bruikbaar is voor maatwerk zwembaden. Een jet stream kun je in ieder zwembad inbouwen en deze toestellen worden los verkocht. De Swimm kan daarentegen niet in een ander zwembad worden ingebouwd. Dat komt omdat het zwembad onderdeel uitmaakt van de techniek. Het water moet namelijk retour kunnen stromen via de lazy river techniek.

Conclusie

In conclusie, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de Swimm Intelligent Pool en de Jetstream. De Swimm Intelligent Pool maakt gebruik van Powerflow techniek en Lazy River techniek om een brede en diepe zwemzone te creëren, terwijl de Jetstream een krachtige straal biedt in een kleine zwemzone. De Swimm Intelligent Pool is volledig regelbaar en biedt een comfortabele zwemervaring, terwijl de Jetstream nauwelijks regelbaar is en soms oncomfortabel kan zijn.  Het is belangrijk om deze verschillen in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste systeem voor jouw zwembad. Afhankelijk van je voorkeuren, zwemstijl en trainingsbehoeften kan het ene systeem beter geschikt zijn dan het andere. Als je op zoek bent naar een ruime en comfortabele zwemervaring met volledige regelbaarheid, zou de Swimm Intelligent Pool een goede keuze kunnen zijn. Voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige straal met beperkte ruimte en regelmogelijkheden, kan de Jetstream een passender optie zijn. Het is altijd verstandig om grondig onderzoek te doen en advies in te winnen bij experts voordat je een definitieve beslissing neemt. Zo kun je ervoor zorgen dat je het zwemsysteem kiest dat het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren.

1. Wat zijn de belangrijkste overwegingen bij het kiezen tussen de Swimm Intelligent Pool en de Jetstream?

 • De belangrijkste overwegingen zijn onder andere de grootte van de zwemzone, het comfort tijdens het zwemmen, de regelbaarheid van het systeem en de gewenste weerstand tijdens het zwemmen.

2. Hoe beïnvloedt de kracht en weerstand van elk systeem de zwemervaring?

 • De Powerflow techniek van de Swimm Intelligent Pool biedt een brede en diepe zwemzone met een natuurlijke weerstand, terwijl de Jetstream een krachtige maar soms beperkende straal biedt met een kleinere zwemzone.

3. Zijn beide systemen geschikt voor zowel professionele als recreatieve zwemmers?

 • Ja, beide systemen kunnen worden aangepast aan verschillende zwemniveaus, maar de manier waarop dit gebeurt verschilt. De Swimm Intelligent Pool biedt volledige regelbaarheid, terwijl de Jetstream beperkter is in regelmogelijkheden.

4. Zijn er installatievereisten of ruimtelijke beperkingen waarmee rekening moet worden gehouden?

 • Ja, bij de installatie van beide systemen moeten bepaalde ruimtelijke vereisten en installatieprocedures in acht worden genomen. Het is raadzaam om een professionele zwembadinstallateur te raadplegen om te zorgen voor een correcte installatie.

5. Hoe zit het met onderhoud en duurzaamheid van de systemen op lange termijn?

 • Beide systemen vereisen regelmatig onderhoud om optimale prestaties te behouden. Het is belangrijk om het onderhoudsschema van de fabrikant te volgen en eventuele problemen tijdig aan te pakken om de levensduur van het systeem te verlengen.

6. Kunnen deze systemen worden geïntegreerd in bestaande zwembaden of moeten ze vanaf het begin worden geïnstalleerd?

 • de Jetstream kan worden geïntegreerd in bestaande zwembaden, maar dit kan afhangen van de specifieke configuratie en ruimtelijke mogelijkheden van het zwembad. Een Swimm systeem kan nooit achteraf gemonteerd worden, het kan ook helemaal niet in maatwerk zwembaden worden toegepast. Het is raadzaam om dit te bespreken met een professionele zwembadinstallateur.

Dé Tegenstroom Zwembaden

De Swimm Intelligent Pool is een compact, energiezuinig en onderhoudsarm thuiszwembad voorzien van geavanceerde watercirculatie en slimme software, waarmee u het hele jaar door in luxe kunt werken aan uw gezondheid.

Lees Ook

Interviews, tips en artikelen
Lifestyle
Leestijd:
8
Min.

Plunge pool: voordelen, kosten + ervaringen

Zit je eraan te denken om een plunge pool in je tuin te plaatsen? Erg begrijpelijk, want plunge pools bieden je veel voordelen.
Lees de blog
Intelligent Pool
Leestijd:
4
Min.

Inbouw Zwembad: Transformeer uw achtertuin tot luxe oase

Heeft u altijd al gedroomd van een zwembad in uw achtertuin? Een plek waar u kunt ontspannen, afkoelen op warme zomerdagen en genieten van de luxe van uw eigen privézwembad? Met een inbouwzwembad kunt u deze droom werkelijkheid laten worden. In deze blog gaan we dieper in op het inbouwen van een zwembad, de verschillende soorten inbouwzwembaden, de kosten, de benodigde vergunningen en nog veel meer. Lees verder en ontdek hoe u uw achtertuin kunt transformeren tot een luxe oase met een inbouwzwembad.
Lees de blog
Gezondheid
Leestijd:
4
Min.

Kan ik sporten na het zetten van een tattoo? Advies van experts

De blog "Kun je sporten na het zetten van een tattoo? Advies van experts!" behandelt de belangrijke vraag of sporten direct na het laten zetten van een tattoo veilig is. De blog belicht de zorgen rondom infecties, genezing, en het behoud van de tattoo-kwaliteit tijdens sportactiviteiten. Adviezen van experts benadrukken het belang van een rustperiode van minimaal twee weken na het zetten van de tattoo en het nemen van speciale voorzorgsmaatregelen om de tattoo te beschermen tegen mogelijke schade tijdens het sporten.
Lees de blog