Nu op vooraad:
Swimm Intelligent Pool: Olympic

SWIMM ZOMER
MAGAZINE

Ontdek de perfecte zomerervaring met het gratis Swimm Zomermagazine! Leer alles over Intelligent Pools, gezondheidsvoordelen en duurzaamheid, en laat je inspireren door prachtige foto's en recensies van andere eigenaren. Download nu en beleef de zomer in je eigen tuin!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Intelligent Pool
Leestijd:
4
Minuten

Inbouw Zwembad: Transformeer uw achtertuin tot luxe oase

Heeft u altijd al gedroomd van een zwembad in uw achtertuin? Een plek waar u kunt ontspannen, afkoelen op warme zomerdagen en genieten van de luxe van uw eigen privézwembad? Met een inbouwzwembad kunt u deze droom werkelijkheid laten worden. In deze blog gaan we dieper in op het inbouwen van een zwembad, de verschillende soorten inbouwzwembaden, de kosten, de benodigde vergunningen en nog veel meer. Lees verder en ontdek hoe u uw achtertuin kunt transformeren tot een luxe oase met een inbouwzwembad.
Geschreven door
Mark Smits
Gepubliceerd op
January 26, 2024

Inhoudsopgave

 1. Wat is een inbouwzwembad?
 2. Verschillende soorten inbouwzwembaden
 3. Kosten van het inbouwen van een zwembad
 4. Duur van het inbouwproces
 5. Vergunningen voor het inbouwen van een zwembad
 6. Materialen gebruikt bij het inbouwen van een zwembad
 7. Behandeling van het zwembadwater
 8. Verwarming van een inbouwzwembad
 9. Voordelen van een inbouwzwembad
 10. Conclusie

1. Wat is een inbouwzwembad?

Een inbouwzwembad is een zwembad dat volledig in de grond is ingebouwd. Het wordt vaak op maat gemaakt en kan worden aangepast aan de specifieke wensen en behoeften van de eigenaar. Een inbouwzwembad biedt talloze voordelen ten opzichte van bovengrondse zwembaden, zoals een betere isolatie, een mooiere esthetiek en een hogere waardevermeerdering van uw woning.

2. Verschillende soorten inbouwzwembaden

Er zijn verschillende soorten inbouwzwembaden waaruit u kunt kiezen. De meest voorkomende zijn:

 • Bouwkundige zwembaden: Deze zwembaden worden ter plaatse gebouwd en kunnen volledig worden aangepast aan uw wensen. Ze bieden maximale flexibiliteit in ontwerp en afmetingen.
 • Prefab zwembaden: Deze zwembaden worden in de fabriek geproduceerd en vervolgens op locatie geïnstalleerd. Ze zijn sneller te installeren en vaak goedkoper dan bouwkundige zwembaden.
 • Tegenstroomzwembaden: Deze zwembaden hebben een ingebouwd tegenstroomsysteem, waardoor u kunt zwemmen tegen een constante waterstroom in. Dit is ideaal voor mensen die graag baantjes willen trekken in hun zwembad.

3. Kosten van het inbouwen van een zwembad

De kosten van het inbouwen van een zwembad kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zwembad, de grootte, het materiaal en de extra functies die u wilt toevoegen. Over het algemeen kunt u verwachten dat de kosten voor het inbouwen van een zwembad beginnen bij ongeveer € 55.000 tot € 60.000. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit slechts een ruwe schatting is en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren.

4. Duur van het inbouwproces

Het inbouwen van een zwembad kan gemiddeld 2 tot 3 weken duren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zwembad, de grootte, de locatie en de weersomstandigheden. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit slechts een schatting is en dat de daadwerkelijke duur van het inbouwproces kan variëren. Het is raadzaam om contact op te nemen met een professioneel zwembadbedrijf voor een nauwkeurige tijdsinschatting voor uw specifieke situatie.

5. Vergunningen voor het inbouwen van een zwembad

In de meeste gevallen is het in Nederland niet nodig om een vergunning aan te vragen voor het inbouwen van een zwembad. Echter, in sommige gemeenten kan een vergunning wel verplicht zijn. Het is daarom altijd verstandig om contact op te nemen met uw lokale gemeente om te controleren of er specifieke vergunningseisen zijn voor het inbouwen van een zwembad in uw achtertuin.

6. Materialen gebruikt bij het inbouwen van een zwembad

Bij het inbouwen van een zwembad worden verschillende materialen gebruikt. Het zwembad zelf kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van polypropyleen, een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Daarnaast wordt er meestal een betonvloer of een cementdekvloer gemaakt om het zwembad te ondersteunen. Het zwembad wordt afgewerkt met stabilisatiezand, waar later eventueel tegels op kunnen worden gelegd door een aannemer.

7. Behandeling van het zwembadwater

Om het zwembadwater schoon en veilig te houden, is het belangrijk om het water regelmatig te behandelen. Dit gebeurt meestal door middel van waterbehandeling met behulp van pH en chloor. Er zijn verschillende systemen beschikbaar, variërend van halfautomatische tot volledig geautomatiseerde systemen. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een zwembadspecialist om het juiste systeem te kiezen dat past bij uw behoeften en budget.

8. Verwarming van een inbouwzwembad

Een inbouwzwembad kan worden verwarmd met behulp van een warmtepomp. Hiermee kunt u het zwembadwater op een aangename temperatuur houden, zelfs tijdens koudere periodes. De gemiddelde watertemperatuur van een zwembad ligt rond de 26 graden Celsius. Een warmtepomp is een energiezuinige optie en kan het hele jaar door worden gebruikt om uw zwembad op de gewenste temperatuur te houden.

9. Voordelen van een inbouwzwembad

Het hebben van een inbouwzwembad biedt talloze voordelen. Ten eerste kunt u genieten van de luxe en het comfort van uw eigen privézwembad. Het is een geweldige manier om te ontspannen, te sporten en quality time door te brengen met familie en vrienden. Daarnaast kan een inbouwzwembad een prachtige toevoeging zijn aan uw tuinontwerp, waardoor uw buitenruimte wordt getransformeerd tot een luxe oase. Bovendien is een inbouwzwembad beter geïsoleerd dan een bovengronds zwembad, waardoor het energieverbruik kan worden verminderd.

10. Conclusie

Een inbouwzwembad is een geweldige investering die uw achtertuin kan transformeren tot een luxe oase. Met verschillende soorten inbouwzwembaden om uit te kiezen, kunt u het zwembad aanpassen aan uw specifieke wensen en behoeften. Hoewel de kosten en de duur van het inbouwproces kunnen variëren, zijn de voordelen van een inbouwzwembad duidelijk. Het biedt u de mogelijkheid om te genieten van de luxe en het comfort van uw eigen privézwembad, terwijl u tegelijkertijd de waarde van uw woning verhoogt. Dus waar wacht u nog op? Neem contact op met een professioneel zwembadbedrijf en maak uw droom van een inbouwzwembad werkelijkheid.

Veel gestelde vragen

1. Hoeveel kost het inbouwen van een zwembad?

Het inbouwen van een zwembad kost gemiddeld tussen de € 55.000 en € 60.000.

2. Hoe lang duurt het voordat er een zwembad is ingebouwd?

Het inbouwen van een zwembad duurt gemiddeld 2 tot 3 weken, afhankelijk van verschillende factoren.

3. Is er een vergunning nodig voor het inbouwen van een zwembad?

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig, maar het kan per gemeente verschillen. Raadpleeg uw lokale gemeente voor meer informatie.

4. Welke materialen worden er gebruikt bij het inbouwen van een zwembad?

Bij het inbouwen van een zwembad worden materialen zoals polypropyleen, beton en stabilisatiezand gebruikt.

5. Kan een inbouwzwembad worden verwarmd?

Ja, een inbouwzwembad kan worden verwarmd met behulp van een warmtepomp.

Dé Tegenstroom Zwembaden

De Swimm Intelligent Pool is een compact, energiezuinig en onderhoudsarm thuiszwembad voorzien van geavanceerde watercirculatie en slimme software, waarmee u het hele jaar door in luxe kunt werken aan uw gezondheid.

Lees Ook

Interviews, tips en artikelen
Gezondheid
Leestijd:
6
Min.

Zwem je Fit: Boost Conditie Zonder Blessures

Zwemmen is een geweldige sport die niet alleen leuk is, maar ook talloze voordelen biedt voor je conditie. Of je nu zwemt voor ontspanning, gezondheid of als serieuze sportieve uitdaging, zwemmen kan je helpen om je conditie te verbeteren op alle niveaus. In deze blog gaan we dieper in op de relatie tussen zwemmen en conditieverbetering en vergelijken we dit met andere populaire sporten zoals hardlopen en fietsen. Daarnaast bespreken we ook het feit dat zwemmen blessurevrij is, terwijl bij hardlopen en fietsen blessures vaker voorkomen.
Lees de blog
Techniek
Leestijd:
6
Min.

Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar? [6 simpele stappen]

Ontdek hoe je in 6 stappen je zwembad winterklaar maakt. Check het artikel en bereid je voor op de winter.
Lees de blog
Lifestyle
Leestijd:
8
Min.

Plunge pool: voordelen, kosten + ervaringen

Zit je eraan te denken om een plunge pool in je tuin te plaatsen? Erg begrijpelijk, want plunge pools bieden je veel voordelen.
Lees de blog