SWIMM ZOMER
MAGAZINE

Ontdek de perfecte zomerervaring met het gratis Swimm Zomermagazine! Leer alles over Intelligent Pools, gezondheidsvoordelen en duurzaamheid, en laat je inspireren door prachtige foto's en recensies van andere eigenaren. Download nu en beleef de zomer in je eigen tuin!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Techniek
Leestijd:
7
Minuten

Swimm Intelligent Pool vs. Turbine tegenstroom: Wat is het verschil?

Bij het kiezen van een zwembad met tegenstroom systeem zijn er verschillende opties beschikbaar. Twee veelvoorkomende systemen zijn de Swimm Intelligent Pool en een turbine aangedreven systeem. Hoewel beide systemen bedoeld zijn om een stroming te creëren waarin je kunt zwemmen, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In dit blog zullen we het verschil tussen een Swimm Intelligent Pool en een turbine bespreken en de voordelen van elk systeem belichten.
Geschreven door
Mark Smits
Gepubliceerd op
February 6, 2024

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een Swimm Intelligent Pool?
  2. Wat is een turbine aangedreven systeem?
  3. Het verschil in waterstroming
  4. Zwemervaring en comfort
  5. Regeling en aanpassingsvermogen
  6. Prijs en duurzaamheid
  7. Conclusie

Wat is een Swimm Intelligent Pool?

Een Swimm Intelligent Pool is een innovatief zwembadontwerp dat gebruik maakt van de Powerflow Techniek en de Lazy River Techniek om een perfecte zwemervaring te creëren. Het water in een Swimm Intelligent Pool stroomt van begin tot eind glad en laminaire, waardoor er een ideale omgeving ontstaat om in te zwemmen. De zwemzone is groot en breed, waardoor zwemmers de vrijheid hebben om naar eigen wens te zwemmen en de ervaring vergelijkbaar is met zwemmen in open water. Dit maakt een Swimm Intelligent Pool uniek in zijn ontwerp en zorgt voor een fantastische zwemervaring in een compact zwembad. Het systeem kan niet worden ingebouwd in een maatwerk zwembad. Dit komt omdat de retour stroming een belangrijk onderdeel uitmaakt van de perfecte zwemstroming. Dit is niet te maken in een rechthoekig zwembad waardoor de lazy river niet toepasbaar is.

Wat is een turbine aangedreven systeem?

Een turbine aangedreven systeem maakt gebruik van een kleine rotor die hoge toeren maakt om water in het zwembad te pompen. Door de hoge snelheid van de rotor wordt er veel energie in het water gepompt, wat resulteert in een krachtige waterstroming. Deze waterstroming is echter vrij onrustig en turbulent, waardoor het zwemmen minder comfortabel kan zijn. Het water wordt in een brede waaiervorm het zwembad in geblazen, waardoor zwemmers hun plekje moeten vinden in het onrustige water. Wat wel een voordeel van de turbine aandrijving is, is dat het modulair wordt verkocht onder de zwembadbouwers. Een turbine systeem kan in een maatwerk zwembad worden ingebouwd in de wand en is daardoor toepasbaar voor iedere zwembad.

Het verschil in waterstroming

Het belangrijkste verschil tussen een Swimm Intelligent Pool en een turbine aangedreven systeem is de waterstroming. In een Swimm Intelligent Pool is het water van begin tot eind glad en laminaire, waardoor zwemmers een perfecte zwemervaring hebben (lazy river). Het water is rustig en stabiel, waardoor je zonder problemen kunt zwemmen. Bij een turbine aangedreven systeem daarentegen is de waterstroming onrustig en turbulent. Het water wordt met hoge snelheid het zwembad in geblazen, wat resulteert in een minder prettige zwemervaring. Het water word in een soort V-vorm in het zwembad gepompt.

Zwemervaring en comfort

Een Swimm Intelligent Pool biedt zwemmers een uitstekende zwemervaring en comfort. De zwemzone is groot en breed, waardoor zwemmers alle ruimte hebben om vrij te bewegen. Het water is glad en laminaire, waardoor je zonder problemen kunt zwemmen. De ervaring is vergelijkbaar met zwemmen in open water, wat voor veel zwemmers een aantrekkelijke optie is. Bij een turbine aangedreven systeem is de zwemervaring minder comfortabel. Het water is onrustig en turbulent, waardoor zwemmen minder prettig kan zijn. De zwemzone is vaak beperkt tot een kleine hotspot, terwijl de rest van het water onrustig is.

Regeling en aanpassingsvermogen

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de regeling en het aanpassingsvermogen van het systeem. Een Swimm Intelligent Pool biedt de mogelijkheid om de waterstroming aan te passen aan de individuele behoeften van de zwemmer. Dit betekent dat je de stroming kunt verhogen of verlagen, afhankelijk van je zwemniveau en voorkeuren. Bij een turbine aangedreven systeem is de regeling vaak minder nauwkeurig en is het moeilijker om de waterstroming aan te passen. Dit kan een beperking zijn voor zwemmers die graag hun zwemervaring willen personaliseren.

Prijs en duurzaamheid

Wat betreft prijs en duurzaamheid zijn er geen grote verschillen tussen een Swimm Intelligent Pool en een turbine aangedreven systeem. Beide systemen hebben vergelijkbare kosten en zijn duurzaam in gebruik. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke kenmerken en voordelen van elk systeem om te bepalen welke het beste bij je behoeften past.

Conclusie

In conclusie, een Swimm Intelligent Pool en een turbine aangedreven systeem zijn beide opties voor zwembaden met tegenstroom systemen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de waterstroming en de zwemervaring. Een Swimm Intelligent Pool biedt een gladde en laminaire waterstroming, waardoor zwemmers een perfecte zwemervaring hebben. Het water is rustig en stabiel, vergelijkbaar met zwemmen in open water. Een turbine aangedreven systeem daarentegen creëert een onrustige en turbulente waterstroming, wat kan resulteren in een minder prettige zwemervaring. Het is belangrijk om te overwegen welke zwemervaring en comfort je zoekt bij het kiezen van een zwembad met tegenstroom systeem. Afhankelijk van de afmeting en het type zwembad dat je wil gaan bouwen zal het een of het andere systeem waarschijnlijk je voorkeur hebben. Het advies van ons is in iedere geval om altijd een keer te gaan proefzwemmen om zo teleurstelling achteraf te voorkomen.

Wat is een Swimm Intelligent Pool?

Wat is een turbine aangedreven systeem?

  • Een turbine aangedreven systeem maakt gebruik van een kleine rotor die hoge toeren maakt om water in het zwembad te pompen en een krachtige waterstroming te creëren.

Wat is het verschil in waterstroming tussen een Swimm Intelligent Pool en een turbine aangedreven systeem?

  • Een Swimm Intelligent Pool heeft een gladde en laminaire waterstroming, terwijl een turbine aangedreven systeem een onrustige en turbulente waterstroming heeft.

Welk systeem biedt een betere zwemervaring en comfort?

  • Een Swimm Intelligent Pool biedt een betere zwemervaring en comfort, omdat het water rustig en stabiel is. Een turbine aangedreven systeem kan minder comfortabel zijn vanwege de onrustige waterstroming.

Zijn er verschillen in regeling en aanpassingsvermogen tussen de twee systemen?

  • Ja, een Swimm Intelligent Pool biedt meer regeling en aanpassingsvermogen, terwijl een turbine aangedreven systeem minder nauwkeurig is en moeilijker aan te passen is.

Dé Tegenstroom Zwembaden

De Swimm Intelligent Pool is een compact, energiezuinig en onderhoudsarm thuiszwembad voorzien van geavanceerde watercirculatie en slimme software, waarmee u het hele jaar door in luxe kunt werken aan uw gezondheid.

Lees Ook

Interviews, tips en artikelen
Intelligent Pool
Leestijd:
4
Min.

Inbouw Zwembad: Transformeer uw achtertuin tot luxe oase

Heeft u altijd al gedroomd van een zwembad in uw achtertuin? Een plek waar u kunt ontspannen, afkoelen op warme zomerdagen en genieten van de luxe van uw eigen privézwembad? Met een inbouwzwembad kunt u deze droom werkelijkheid laten worden. In deze blog gaan we dieper in op het inbouwen van een zwembad, de verschillende soorten inbouwzwembaden, de kosten, de benodigde vergunningen en nog veel meer. Lees verder en ontdek hoe u uw achtertuin kunt transformeren tot een luxe oase met een inbouwzwembad.
Lees de blog
Zwemervaring
Leestijd:
8
Min.

Creëer de Perfecte Zwemervaring met Powerflow-Technologie

Voor de ultieme zwemervaring is niet alleen techniek, maar ook de kwaliteit van het zwemwater van groot belang. Bij Swimm begrijpen we dat zwemmers verlangen naar de sensatie van open water zonder de beperkingen van traditionele zwembaden. De Powerflow-technologie van Swimm heeft deze zorg opgelost door een consistente, laminaire waterstroom te creëren die de ervaring van open water nabootst. Ontdek hoe de geavanceerde innovaties van Swimm u helpen om de perfecte zwemervaring te bereiken.
Lees de blog
Lifestyle
Leestijd:
6
Min.

Zwembad of zwemvijver: voordelen, nadelen + kosten

Twijfel je nog of je een zwemvijver of zwembad wil aanschaffen? Lees deze blog en maak een goed onderbouwde keuze!
Lees de blog